[]

Zenit 11

Merhaba dostlar,

Bir kaç soru sormak istiyorum Zenit 11 ile ilgili.

1. Şimdi elimdeki foto makinesi gayet güzel çalışıyor. Eğer satmaya çalışırsam ne kadara satabilirim? Objektif: Helios-44M-7 58mm 1:2

2. Satmayıp da kullanmak istesem eğer, renkli ve ziyah beyaz filmleri ne kadar ve en uygun marka hangisidir?

3. Fotoğrafları bastırmayıp da bilgisayara attırsam, masrafı ne olur?

Teşekkür ederim.

 
selam.

maks 70 tl ye falan gider o makine. deymez kalsın elinizde ilerde çoluğunuz çocuğunuz olur fotoğrafa başlamak ister kullanır. (ben öyle başladıydım)

farketmez renkli ya da siyah beyaz. fotoğraf makinesine en uygun film diye bir şey yoktur. ama daha kaliteli fotoğraflar için dia film tavsiye ederim.

ben en çok bayat dia film ile kullanıp sonrasında cross process yaptırmayı seviyorum. onun dışıdna bayat renkli negatif kullanmayı da severdim. ağır makine diye artık hiç kullanmıyorum. evimde bir köşede duruyor. hiç bir zaman da satmayı düşüneceğimi sanmıyorum. hem güzel de bir aksesuar.

sirkecide en son 5-6 tl bir şeydi. negatif banyo + tarama. dia film ve banyosu daha pahalı oluyor. o nedenle hep cross process yaptırırdım.


zenit e çok güvenmeyin, sağlam ama dandik makinelerdir. perdesi çabuk bozulur, eski oldukları için süngerleri eskir ışık falan kaçırırlar. aa farklıdır zenit ile şekilen fotorğaflar. ben severdim.
  • cedric tweedledee  (19.02.12 20:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.