[]

Doktor tavsiyesi ile eczanede yalan dolan ölçümler

Şimdi annem bugün biten tansiyon ilacını yazdırmak için doktora gitmiş tekrar. Hava sıcak ve annem normalden fazla terliyor. doktor da demiş ki bu normal değil muhakkak vücudunda bir eksikler vardır. Vitaminleri zaten sigorta karşılamıyor, sen eczaneye git sana "vitamin ölçümü" yapsınlar gerkeli şeyler iversinler gibi bir laf etmiş.

Annem anlamaz bu işlerden pek, gitmiş eczaneye. Eczanede bir alet varmış üstüne çıkıyorsun boyunu falan söylüyorsun sana bir kağıt veriyor. Üzerinde yazanlar:

body type
gender
age
height
weight
bmi
bmr

tamam bunlar boydan kilodan çıkarılabilir şeyler.

Sonra şunlar var:
impedance(ohm cinsindne bir değer var sanırım elleriyle bişey tutmuş vücudun direncin ifalan ölçüyor olsa gerek elektriğe)
fat%
fat mass
ffm
tbw

tamam bunlara da okey dedik. makina bunları kendi print etmiş.

Şimdi gelelim eczacının yazdığı yorumlara:
4-5 kilo fazla, yağ oranı yüksek, metabolik yaş şu kadar... Bunlar da tamam. Bunları elle yazmış kağıdın arkasına. Alta da şunu yazmış:

"Mineral ve protein düşük"

Bunu görünce "e yuh" dedim ben de. Bu kadar da götten sallanmaz(bu konuda yanılmadığımı düşünüyorum, böyle bir şeyi ortaya çıkarmaları mümkün olabilir mi sadece üzerine çıktığın bir aletten?). Anneme iki tane vitamin vermiş. Biri "Lamberts CalMag Complex" kalsiyum ve magnezyum.

Diğeri ise "Lamberts Chromium Complex" vitamin ve mineraller falan yazıyor.

Bunların zararlı olduğunu düşünmüyorum, hatta muhakkak eksikleri vardır iyi beslenmiyor ve işine yarar. İkisini de her gün yemeklerle birlikte almasını söylemiş.

Şimdi tavsiye doktor ve eczaneden geldiği için ve ben anlam veremediğim için burada sormakta sakınca görmüyorum. Madem böyle bir yola gitti(neyim eksik öğreneyim ve ona göre destek alayım) bunları açmadan eczacıya geri götürüp doğr udüzgün bir test mi yaptırsın? Eğer yaptırabilecekse nerde nasıl yapılır?

Yoksa bişey olmaz bu ikisini alsın işine yarar muhakkak mı dersiniz?

 
Eczanedeki nonspesifik tahlil(!)lerle bu konuda Dahiliyeye görünüp kan tahlili vs. yaptırsın. Mümkünse bir tıp fakültesi hastahanesine gitsin, endokrinolojiye. Malum terleme oradan sorulur. Hiperhydrosis tanısı konursa ona göre tedavi protokolleri uygulanacaktır.

Geçmiş olsun.
  • hlathguth  (15.08.08 22:29:36) 
teşekkürler, demin söyledi doktor da tahlilleri yapacakmış. ikimizde de hashimato hastalığı var. aldığı tiroid hormonu fazla geliyor olabilir bir girsin tahlillere bakalım.


  • kurukafa  (15.08.08 23:08:52) 
Hashimato tiroiditinde lenfositik infiltrasyon nedenli hiper ve hipotiroidi arası geçiş olacağından ötürü hormon dengesi aniden bozulabilir.


  • hlathguth  (15.08.08 23:41:06) 
lenfositik infiltrasyon derken, parçalanan bezin kendisinin kana karışması sonucu görülen hipertiroidi ve tiroidin işlev görmez hale gelmesi sonucu birden semptomların hipotiroidiye dönmesi gibi bir şeyden bahsediyorsun değil mi?


  • kurukafa  (16.08.08 00:01:53) 
şöyle ki hashimatonun normal durumu zaten hipotiroididir. ama bezde otoimmun yıkım devam ettiğinden bazen foliküller parçalanır ve vücuttaki tiroid hormon seviyesi artar yani hipertiroidi olur,buna hashitoksikozis de denir.

Bu arada yukarıdaki hikaye tamamen eczacının kutusu en az 30ytl olan vitamin-mineral preparatlarını satma öyküsü gibi geldi. itibar etmeyin.
  • october swimmer  (16.08.08 12:28:00 ~ 12:29:43) 
@Kurukafa: Aynen öyle.


  • hlathguth  (17.08.08 08:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.