[]

Mühendisler beri gelin sorum size !!!

Şu an işsizim, (bir yıl kadar bir tecrübem var) iki firma arasında kararsız kaldım, bu noktada deneyimli mühendis arkadaşlardan tecrübeleriniz ışığında beni aydınlatmanızı rica ediyorum.

biri dünya çapında yabancı sermayeli bir şirket, maaşı 2.400 tl istanbul'da.

diğeri ise yerli sermayeli, nispeten orta ölçekli büyümekte olan bir şirket maaşı 1.500 tl eskişehir'de.

benim nacizane görüşlerim, büyük bir şirkette imkanlar her zaman daha iyidir, öte yandan gelişmekte olan şirkette kendini geliştirme olanağı daha fazla olur, öne çıkmak daha kolaydır.

bir diğer konu da ücreti, fakat şöyle bir şey var ben eskişehirliyim ve burada kira, fatura gibi bir derdim yok.

sizce ne yapmalıyım?

not:yaşım 24, askerliğimi yaptım, mekatronik müh.

 
Yürü ya kulum. İstanbul!

Tabi yaş da önemli.
  • repentance  (18.02.12 22:56:21 ~ 22:56:33) 
5 yıl sonra ücretleri ortalama aynı olacaksa Eskişehir'de kal. Aksi takdirde İstanbul.


  • hicunutmam  (18.02.12 22:57:52) 
yarın öbürgün ayrıldın diyelim.cvinde dünya capında bir şirket mi olsun istersin yoksa orta seviyeli pek duyulmamıs bir şirket mi?
ilk işin de istanbulda kalmalısın ve kendini gelistirmelisin.kesinlikle istanbul diyorum.

  • tuzlanmis sekersever  (18.02.12 22:58:46) 
önce düşününce eskişehir dedim ama, referans olarak istanbul'daki o şirket iyi bir seçenek olabilir.


  • zaraeta  (18.02.12 23:10:32) 
büyük şirkette muhtemelen yapacağın iş belli olacak. ama gelişmekte olan şirkette eğer hevesliysen ve öğrenmeye açıksan hem kral olursun hem de 5 sene sonra çok daha donanımlı olursun.


  • bacardi cola  (18.02.12 23:13:52) 
3 ay kadar istanbulda çalışmışlığım var, iş harici olarak da istanbulda yaşamak çok zor geldi bana eskişehirle kıyaslayınca aslında şu an benim için para ikinci planda diyebilirim.


  • gareven  (18.02.12 23:16:42) 
ileride neyi hedeflediğine bağlı. orta ölçeklide kendini daha iyi geliştireceğin doğru, insani ilişkiler olduğundan anlayış daha yüksek olur ancak esnek çalışma adı altında adamı kanırtıp etinden sütünden faydalanırlar. öte yandan büyük firmalar kurumsal değilse bile öyleymiş gibi yönetilirler. herşey resmidir kafana göre hareket edemezsin hastaneye gitcek olsan form doldurman gerekir. yine kendini geliştirirsin ama atıyorum tornada değil de ne biliyim analiz simülasyonunda falan(örnek olarak algıla). istanbulda kalacağın yere göre en az 500 kirayı gözden çıkartıcaksın aylık masrafın 1tekliği bulur çok stresli bi şehirde yaşıcaksın ama ben sana istanbulu tercih et derim. firma büyük diyosun (aslında firma adı versen daha net bişe söyleyebilirim-belki müşterimiz falandır) bence git şansını dene eskişehirde işi daha kolay edinirsin


  • scapegoat  (18.02.12 23:21:42) 
Alaninda fena degilsen, belli bir sure kendini gelistirmen ilerde sana fayda saglayacaksa, is sorunun olmayacaksa kucuk yere git. Ben daha yeni cok buyuk ibr yeri biraktim, tek kisilik bir yere gidiyorum sirf yaptigim isi begenmedigim ve kendimi gelistirmek istedigim icin.


  • samfisher  (18.02.12 23:55:27) 
sektörler neler? işin ne olduğu da önemli, sadece maaş bişe ifade etmiyor. askerlik var mı, firma ford mu istanbuldaki bunlar önemli :D


  • kveldulv  (19.02.12 00:10:40) 
eskişehir'de tecrübeni arttırdıktan sonra istanbula daha iyi bir mevki ve daha iyi bir maaşla gidersin.
benim fikrim bu..

  • gaia  (19.02.12 00:18:28) 
Çok uluslu bir şirkette çalışmak bambaşka bir tecrübe. Fırsatınız varken bunu yaşamalısınız diye düşünüyorum.


  • waboose  (19.02.12 00:24:57) 
kobi tarzı yerde çalışmak ilerde kendi işini kurmak için gerekli özgüveni cesareti kazanmana yardımcı olabilir.. ama büyük şirkette de güzel bir etiketin olur, ilerde orta ölçekli bir yere iyi bir pozisyona geçiş yapabilirsin.


  • sttc  (19.02.12 01:34:47) 
kobi tarzı değil, iki şirkette kurumsal şirket fakat birisinin dünya çapında 120 000 çalışanı var diğerininse, 850.


  • gareven  (19.02.12 11:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.