[]

torrentleech, ratio, upload... [bilenler es geçmesin, durum ciddi :( ]

uzun olduklarına bakmayın çok basit birkaç sorum olacak;

1. yaptığımız upload'u sitede ne kadar süre sonra görüyoruz?
2. 2-2,5 günde 5 gb upload yapsam sırıtır mı? (mesela 100-150 kb/s arası upload hızı çok mudur)

3. [bu soru ratiomaster kullananlara] browse dedikten sonra seçtiğimiz dosya torrentleech e ait onu anladım. ancak sorum şu; torrentte çalışan dosya da bu dosyayla aynı mı olmak zorunda yoksa kesinlikle torrentleech dışında başka bir tracker'ın dosyası mı olmalı? şuraya bakın şu entry'de (www.eksisozluk.com ) 5. paragrafta ''torrent te torrentleech dosyası açık olmamalı başka bir tracker ın ki açık olmalı'' diyor. şuradaki entry'de (www.eksisozluk.com ) ise ''ratiomaster da ve torrentte çalışan dosyaların aynı olması gerekiyor.'' demiş...

hangisi doğru şimdi? ilki mi ikincisi mi? her şey tamam bir bunda takıldım! nasıl iş bu anlamadım :S

son olarak ratiomaster kullanan tl üyesi birileri benimle temasa geçerse acayip mutlu olurum, şükelaya boğarım, garanti! :(

 
başka tracker'ın torrentiyle ul yaparsan bu tl'e nasıl yansıayacak ki? başka hiç bi türlü bağ yok. ben yaptım dediğin gibi upload. tl'den aldığım torrent ile bi dosyayı indirip bitirdikten sonra, o torrent dosyasını ratio master'da açıp ul hızını 100 kb'3 ayarlayıp bırakıp işe gittim bikaç kez. iki eksik bir fazla 5gb olmuştur. ben de riskli diye düşündüm ama bişey olmadı bayağı bi doğrulttum ratio'yu ama sonra gene çok düştü 0,3 civarına indi ve bu yüzden atıldım :)


  • annesütü  (18.02.12 22:14:22) 
o halde ilk entry'nin yazarını uyarmak lazım değil mi? yanlış yönlendiriyor milleti.
oh rahatladım şimdi iş leecher ı bol bi dosya bulmak sanırım. bir sorum daha var; o dosya aynı zamanda inmek zorunda değil mi? peki çok inmesin diye dl hızını 25 tutup ul 150 yapsam olur mu sence?
bu arada ratiomaster varken nasıl banlandın şaşılacak iş doğrusu :)
  • kisa bisey olsun istemistim  (18.02.12 22:18:01) 
bir üstteki son soruma cevap: dosyanın inmiş olması gerekiyormuş.


  • kisa bisey olsun istemistim  (18.02.12 22:34:40) 
o entrinin sadece dediğin 5. paragrafını okudum. bilmiyorum belki başka versiyonunu kullanıyordur. ben 2. paragraftaki "ekran görüntüsü budur" dediği screenshottaki programla yaptım.

dosyayı o ratio master da indiriyor evet. ve küçük bi kısmı da inse yeter herhalde sonuçta fake upload, o veriyi gerçekten birileri indirmiyor zaten. ama ben sürekli bi dosyayı tamamen utorrentle indirip (ben de en yüksek leecher sayısına sahip, en az 2-3gb lık bi brrip falan bi film oluyor genelde) sonra aynı torrent dosyasını bu ratşo masterda açıp 100kb falan ul hızı ayarlayıp başlatıyorum. 7-8 kere yaptım ul bişey olmadı ve işledi hepsi.

benim tecrübe ettiğim budur. banlanırsan siteden karışmam ama :)

edit: banlantım çünkü ratio masterla fake ul kasmayı bıraktım. ratio 1in üstündeyken 0.3e düştü. memlekete gittim, bazı sağlık problemleri falan oldu unuttum öyle bikaç hafta sonra atılmışım. aldım ama yine geçen chat ile invite açıktı çok şükür.
  • annesütü  (18.02.12 22:45:19 ~ 22:51:59) 
  • kisa bisey olsun istemistim  (18.02.12 23:21:09) 
ille bu işlere girmek istiyorsan ratiomasterdan ziyade modlanmış torrent kullan. seba14.org'daki utorrentlerden birini kullan. normal upload yaptıgın mıktarı kullandıgın versıyona gore 10,11,100,101 gibi katlarda gosterebilirsin. ratiomaster yakalanması cok kolay ve belli olan bir yontem kullanıyor fake upload icin. ratiomasterdan atılmıs 3 kisi biliyorum...


  • macabrex  (18.02.12 23:37:39) 
"access denied, leeching forbidden, you are only allowed to seed"

postalandık herhalde.
  • johann sebastian  (05.02.13 15:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.