[]

hazır etler(sosis, sucuk, nugget vs) ile ilgili

şimdi ben bunlardan ne zaman yesem içinden kemik veya ona benzer sert cisimler çıkıyor. son zamanlarda çok olmaya başladı ve dişimin kırılmasından endişeleniyorum açıkçası. böyle bir durum olursa bizim herhangi bir yasal hakkımız var mı? sonuçta bu yiyecekleri para verip alıyoruz, ve yemek amacıyla alıyoruz içinden çıkan sert cisimler canımızı yaksın diye değil. artık bıktım, çok dikkatli çiğnesem bile engel olamıyorum.




 
çıkan şey yabancı cisim ise dava açabilirsin bence. ancak kemik vs ise dava açsan bile bu konuda üretim prosedürlerini aktarıp beraat edebilirler. çünkü sonuçta bu tür ürünlere kıkırdak türü ıvır zıvır konuyor her zaman. ama tam püre haline gelmemiş olanlar denk geliyor size demek.


  • ben smyrna  (18.02.12 13:04:41) 
hocamızın anlattığını anlatıyorum; adamın biri adese'den bi kaşar alıyor. adese kaşar markasıda. vakumlu fln. sonra adam yemeye başlıyor, yiyor yiyor işte yedikçe paketten kesiyor. sonra yarısına geldiğinde yenmemiş kısımda kıl olduğunu farkediyor. vakumlu paket, oraya konması imkansız, tamamen faiş hata yani. sonra bunu götürüyor hakem heyetine ve bu olaydan dolayı iğrendiğini bir daha kaşar yemiyeceğini fln söyliyor. ve bunun sonunda 8 liralık kaşardan 200 lira tazminat alıyor.

borçlar özel hocamız anlattı, yalan değildir sanırım. sizde burdan kısasen gerekli işlemi yaparsınız artık.
  • trajikomix  (18.02.12 13:11:26) 
sosis, sucuk, nugget gibi preslenmiş etlerin yapımı ile ilgili bolca bilgi var, belgesel de vardır.

Bunların yapamında, hayvanı derisiyle birlikte makinaya atıyorlar, ve geriye hayvandan hiçbir şey kalmıyor. Yani demektir ki, hayvanın tırnağı, derisi, kıçı vs herşey preslenip kullanılıyor.

E doğal olarak tam preslenmemiş, gaga, tırnak vb. sert cisimler çıkabiliyor ürünlerden.

Welcome to real world
  • bonjurkes  (18.02.12 14:28:22) 
@bonjurkes: peki bu dediklerin hangi ürünler için geçerli? nugget, sosis zaten banko ama salam ve sucuk da bunlara dahil mi? ayrıca pastırmada herhangi bir sorun yaşamadım ama zaten pastırma hayvanın özel bir yerinden üretiliyor diye biliyorum.


  • sensible soccer  (19.02.12 10:47:45) 
salamı bilmiyorum ama sucukta olabildiği kesin. Sonuç olarak olay preslenmiş ve doldurulmuş ürünlerde geçerli


  • bonjurkes  (19.02.12 14:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.