[]

Çamaşır Makinesi Nasıl Seçilir? Duyuru Hamaratlarına.

İlgi alanımın dışında olduğu için bakmam gereken parametreleri bilemiyorum. Yeni bir makine alacağım. Bosch ve Siemens e bakıyorum sadece.

Bunların arasından seçim nasıl yapılıyor? Fiyat/performans olan iyi olan ve kullanırken memnun kalacağım ürünü anlarım?

www.hepsiburada.com

Mağazada baktığımda bu makinelerin bazısında kurutma sınıfını numaralandırmışlardı. Aynı enerji sınıfı gibi, A B C D E F G harflendirmişler. Kimisi B, kimisi D vs.. Devir/dakika yazıyordu ayrıca kurutma için. Mühim mi bu mevzu da?

Makinenin kaç wattlık olduğu elektrik süpürgesindeki gibi önemli mi?

7kg ve 8kg var. 8kg ne kadarlık bir çamaşır demek? Kaç kişilik bir evde 8kg çamaşır birikir? Ben tek başıma yaşıyorum. Ama ne bileyim büyük bir şey yıkamam gerekirse (perde, nevresim vs) diye büyük alayım diyorum. Yanlış bir yaklaşım mı?

 
Tamam enerji sınıfı A, A+++ vs olacak tamam da kurutma mevzusuna ne diyorsunuz?


  • nop  (17.02.12 13:36:26) 
8.kg olan ideal battaniye falan yıkaman gerekince mal gibi kalmazsın ben 6.kg olanından aldım sağolsun büyüklerimizde hiç bişi demediler. A++ al kurutmada bir sıkıntı görmedim.


  • genıus  (17.02.12 13:45:09) 
yıkama ve kurutma bir arada olanlar zaten a sınıfı olamıyor...


  • thefin  (17.02.12 13:45:36) 
zaman ayarı ve ekonomik yıkama seçenekleri olsun.


  • bitter cikolata  (17.02.12 14:19:53) 
A'sını B'sini bilmem. Ben elektronik diye tabir edilen yeni nesil makinelerden almıştım termostatında mı ne bir sorun varmış elimde kaldı 1 ay kullanamadım. Sonra gittim ikinci elciden plakalı caaart caart ötenlerden aldım bir tane. Canavar gibi.
İlk aldım makineyi de iade ettim. Makinemden memnunum.

  • exordinary  (17.02.12 14:25:43) 
iki kardeşim de evlenirken bosch aldılar çamaşır makinesini, diğer beyaz eşyaları da bosch aldıklarından azcık indirimli olsun diye. deneyeyim diye birkaç kere perde filan attım onların makinesine, pek memnun kalmadım (harikalar yaratmıyor). e onların yıkadıklarını da görüyorum, çok da süper değil bence. bulaşık makinemiz bosch ondan memnunuz ama.

size tavsiyem, bir marka hangi üründe ön plana çıktıysa (fırın arçelik'ten, küçük ev eşyaları braun'dan... gibi) onu gözetin, bir marka bir şeyde iyiyse diğerinde iyi olmayabiliyor. diğer konularda bir şey diyemiyorum.
  • kirkinin da kulpu kirik kup  (17.02.12 14:34:38) 
@kirkinin da kulpu kirik kup: ben buzdolabımı bosch'tan almıştım. siyah, a space odyssey'deki siyah abide gibi bir şey. memnunum. çamaşır makinesinde ön plana çıkan marka nedir memlekette?


  • nop  (17.02.12 14:42:45) 
tarihi bir arçelik makinemiz vardı. defalarca tamir görmesine rağmen 1994'ten 2008'e kadar filan kullandık. sonra bi türlü evlenmeyen abimin çeyizi için alınıp kutusunda yıllarca açılmadan duran ariston'u kullanmaya başladık. yenileri nasıldır bilemem ama ariston'dan nefret ediyorum, elde yıkasam daha temiz olur. arçelik iyidir gibime geliyor. diğer abiminki de arçelik ve 1997'de evlendiğinden beri kullanıyorlar.


  • kirkinin da kulpu kirik kup  (17.02.12 14:51:19) 
@kırk küp: kötü deneyimlerimden ötürü evime vestel, arçelik, beko gibi markaları sokmuyorum.

kurutması olanlar ne kadar kurutuyor? herhangi ortalama bir makineden çok farklı mı?
  • nop  (17.02.12 15:06:08) 
www.cimri.com

şu makineyi aldım. pişman değilim.
  • detroitli kizil  (17.02.12 16:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.