Giriş
(5)

Hangi Okul?

maniacpo
merhaba sevgili eğitim gönüllüleribir yakınımızın 5. sınıfa giden çocuğunda öğrenme bozukluğu varmış. inanılmaz derecede zeki görünmekle birlikte ders başarısını yakalamış değil ve devlet okuluna gitmekte.şimdi ebeveynleri onu özel okula göndermeyi düşünüyorlar. malum çocukla detaylı olarak ilgilene
merhaba sevgili eğitim gönüllüleri
bir yakınımızın 5. sınıfa giden çocuğunda öğrenme bozukluğu varmış. inanılmaz derecede zeki görünmekle birlikte ders başarısını yakalamış değil ve devlet okuluna gitmekte.
şimdi ebeveynleri onu özel okula göndermeyi düşünüyorlar. malum çocukla detaylı olarak ilgilenebilecek öğretmenler istemekteler.
uçsuz bucaksız tecrübelerinize dayanarak bize ,nedeniyle beraber, avrupa yakasında özel okul tavsiye ederseniz seviniriz.
0
maniacpo
(16.02.12)
uzak olacak belki ama gebzede üstün zekalılar okulu var.
0
al basmadan donu var
(16.02.12)
zeki görünmeyle üstün zekalılar okuluna gidebileceğini sanmıyorum.
0
McScReaM
(16.02.12)
çocuk kesinlikle içine kapanık değil, daha geç okumuş ve dikkat problemi var. mesela yabancı dilde çok başarılı ama matematik ve türkçe olmuyor. bu başarısızlıklar sebebiyle okuldaki çevresinden de etkilenmeye, rahatsız olmaya başlamış. ailenin asıl isteği başarıdan ziyade çocuğun üstündeki ölü toprağını atmak. o yüzden gerçekten işini iyi yapan bir kolej lazım.
0
🌸maniacpo
(16.02.12)
gebzedeki okul üstün zekalılar okulu degil zaten, adı öyle olsa da. ama kesinlikle cok guzel gelenegi olan, cok sosyalleştirebilecek bir okul. siz ne istiyorsunuz o önemli.
0
lazuri
(16.02.12)
öğrenme bozukluğu teşhisinden emin misiniz? öyle bir durum olunca bir konuda öğrenme bozukluğu yok öbürlerinde var olmuyor diye biliyorum ben.

hey neyse, bir yerden daha fikir alın.

özel okullar ücret olarak çok farklılık gösterebiliyor.

5'ten 6. sınıfa başka bir okula gitmesi için kontenjan olması ve bir sınavdan geçmesi gerekiyor. bence en akıllıcası, bir çok okulun mart ayındaki tanıtım toplantılarına gitmek, orada da akıllarına en yatanları bütçelerine göre sıralayıp okulun rehberlik bölümünden randevu alarak bu tip sorunları olması muhtemel öğrencilerle nasıl bir eğitim veriyorlar sorusunu sormak. ama şunu da peşinen söyliyeyim, siz "öğrenme bozukluğu var" diye gittiğinizde öğrenciyi sudan sebeplerle kabul etmemeleri gayet mümkün. bu yüzden öğrenme bozukluğu kendi çocuğunuzdaymışdan ziyade, bizim sınıfımızda böyle bir öğrenci vardı ve öğrenciye olan davranıştan rahatsız oluyorduk ondan değiştirdik burada olsa ne yapardınız gibi sormak bir seçenek olabilir.

anadolu yakasında olsa gözümü kırpmadan isim verebilirdim. avrupa yakasında bomonti taraflarında eski italyan ilkokulu'nun okulu geliyor aklıma, adını hatırlayamadım şimdi.
0
zkurmus
(17.02.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.