[]

2. El Araç Alımı Sonrası İşlemler

Selamlar..

Ne zamandır araba almak niyetindeydim. Sağa-sola haber de salmıştık. En nihayetinde İzmir'deki eniştemden haber geldi. Vekaleti enişteye verip aracı aldım, trafik sigortasını da yaptırdık ama bundan sonrası için 2-3 sorum var:

1. Araç 05 plakalı, satış İzmir'de oldu, ben İstanbul'da ikamet ediyorum ve aracı burada kullanacağım. Plakayı değiştirmedik, 05 kaldı. Aracı İstanbul'da tescil ettirmem gerekli mi yoksa ruhsatı İzmir'den alsak yeter mi?

2. Memur, modeli ruhsata Corolla yerine Coriolla olarak yazmış. İlla değiştirmek mi lazım bunu?

3. Başımın ağrımaması için yapmam gereken başka bir şey var mı?

 
istabul'da sokakta falan dururken ceza yiyebilirsiniz bol bol. yabancı plakaya acımıyorlar. o sebepten değiştirmeniz gerekir onu değiştiriken de coriolla'yı da değiştirin.


  • heritage  (16.02.12 18:53:58) 
Değiştirmek zorunda değilsiniz. 05 plakalı olarak kullanabilirsiniz.


  • dawkins  (16.02.12 19:48:09) 
@dawkins, yok, zaten değişmeyecek plaka, o konuda bir sıkıntı yok. Araç şu an İzmir'de, daha İstanbul'a gelmedi. Ruhsatı da geçici ruhsatta yazdığı gibi İzmir Trafik Tescil'den aldık. Aracı İstanbul'a getirdiğimde tekrar ikametgahımın gösterdiği Trafik Tescil'e uğrayıp tescil ettirmem gerekli mi yoksa zaten "ruhsatı aldık, iş bitti" mi?


  • mytonn  (16.02.12 20:23:17) 
İstanbulda yaşıyorum plakam 06 ve kimsenin birşey yaptığı yok... hatta bilmediğim muhitlerde abuk hareketler yaptıgımda "bilmiyodur canım" diyerek ses etmediklerini düşünüyorum


  • oldboy  (17.02.12 01:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.