[]

Fotoğrafçılık

Şimdi benim hayatta en büyük pişmanlık duyduğum şeylerden biri herhangi bir enstrüman çalmayı öğrenmemek diğeri de güzel fotoğraflar çekememek veya fotoğrafçılık hakkında herhangi bir şey bilmemek. Mesela harika fotolar görüyorum; facebook'ta, tumblr'da veya flickr'da. Lan diyorum, keşke ben de böyle fotolar çekebilsem. Bilmiyorum da olayın sırrı ne? Photoshop ile mi o fotolar o kadar harika oluyor yoksa işin sırrı makinede mi? Eline makineyi alan herkes fotoğrafçı oluyor ama nedir dostlar bu işin sırrı? Ben de güzel fotoğraflar çekmek istiyorum. Ne yapmalı, nerden başlamalı. İşin püf noktalarını öğrenebileceğimiz tavsiye edeceğiniz siteler var mı? Ne yapmalı, nerden başlamalı?




 
merhaba,
şuradan başlayın
www.bascek.com
selamlar.
  • ohtararan  (16.02.12 10:42:41) 
orta ayar bi d slr makine al tak boynuna çık sokağa iki alan derinliği ver arkayı flu falan yap işte bir de altın oran yap kendince (objeyi ortaya değil de sağa sola yerleştir) en kral fotoğrafçı sensin.

makineyi alır almaz bir de gözüne daya ve bi arkadasın o şekilde fotoğrafını ceksin. sen de onu profil fotoğrafın yap facebookda herkes seni fotoğrafçı sansın.

neyse işin dalgası bir yana 3-5 temel şeyi bildikten sonra elindeki makine de orta ayar bir d slr, slt ya da sony nex ise çok kolay öyle fotoğraflar cekmek.

ohtararan'ın söylediği siteyi de incele kesinlikle.
  • halitkin  (16.02.12 11:29:40 ~ 11:37:07) 
bascek güzelmiş gerçekten.


  • barix  (16.02.12 12:10:44) 
fotoşop hepsi


  • cedric tweedledee  (16.02.12 16:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.