[]

death note izleyenler gelsin.

-------dikkat spoiler--------

şimdi bir ryuk'un düşürdüğü raito'nun kullandığı defter var, bir de rem'in düşürdüğü misa'nın kullandığı defter var. misa'nın, yani rem'in defteri polisin eline geçiyor. mello bu defteri bir şekilde ele geçiriyor. rem ölüyor. raito'nun defteri ise kendisinde kalıyor. buraya kadar yanlışım yok herhalde.

ama defter mello'dayken raito'nun elinde misa ve kendisinin sahip olduğu defterler gözüküyor. kendi defterinin sahipliğinden vazgeçiyor ve misa'nın defterini ödünç alıyor. sonra bu defteri mikami'ye gönderiyor. e nerden çıktı bu 2 defter? misa'nın defteri mello'da olduğuna göre raito'nun elindeki 2. defter nereden var?

diziyi üç gün önce bitirdim fakat bir tek bu çok kafama takıldı. bir şeyler mi kaçırdım yav?

 
ryuk da iki defter var aslında bırını dusuruyor.


  • bryan fury  (15.02.12 23:04:43) 
rem ölünce defterini raito ele geçiriyordu. mello daha sonradan kardeşini kaçırıp takas yapıyordu sanırım.

şurada kimin defterine ne olmuş, kim almış, ne yapmış kısaca yazmışlar.
deathnote.wikia.com
bölüm adıyla aratırsanız uzunca özeti çıkar, eğer yanıt bulamadıysanız bir de öyle bakın derim.
  • anonim yazar  (15.02.12 23:10:56) 
mikami'nin elindeki defter sahte olan, mello bir kopyasını yapıp gerçeğiyle değiştirdi. mello'daki defter gerçek olan yani.


  • zetsuboushita  (15.02.12 23:11:32) 
lan ben de raito ne diyorum.

yagami light, onun adı abi. defterler konusunda sıkıntı yok ama birinin amane misa'nın ömürünü tartışmaya açmasını isterdim, bilmediğimden değil sadece fikirleri merak ediyorum.
  • saiko  (15.02.12 23:19:01) 
oha iyice aklım karıştı şimdi dur iki dakka açılın.

@bryan fury iki defter olduğunu hatırlıyorum ama ikincisini kendisi kullanıyor be abi, raito'ya vermedi ki hiç?

@anonim yazar doğru. benim dediğime geldi. rem'in defteri mello'da. ama hala raito'da iki defter var?

@zetsuboushita mikami'deki sahte değil ki. en başta gerçek defter onda ve herkesi o öldürüyordu. sonradan near'ı alt etmek için sahtesiyle değiştirdi yani.

@seracik en mantıklısı bu galiba. ama o zaman bize iyi açıklanmamış o kısım.

@saiko raito onun adı bea :D japonca izledim ben herkes raito diyor. ingilizce dublajlı izlediysen light diyorlardır. senin dediğin de doğru. misa takası ikinci kez yapınca ryuk baya şaşırmıştı çünkü. ben l'i öldürme planı yaparken misa ölecek diye bekliyordum olmadı.
  • mr rosebud  (15.02.12 23:27:44) 
Ryuk'ta iki defter var. Biri Misa'yı kurtarmaya çalışırken ölen shinigaminin defteri diğeri de zaten kendi defteri. Ryuk'un dünyaya düşürdüğü defter shinigamininki. Kendi defterini sadece Raito'yu öldürürken kullandı.

Ben Mello yazmışım oraya ya pardon, sahte defteri yapıp değiştiren Near'dı.

edit: anonim yazar doğru söylemiş ya, ölen shinigaminin defterini bulan Rem'di Ryuk değil. Neyse ibret olsun diye kalsın bu, unutmuşum gerçekten bayağı.
  • zetsuboushita  (15.02.12 23:37:14 ~ 23:51:41) 
verdiğim linke bakmadınız mı?

raito'nun (veya light'ın) kullandığı defter aslında sidoh isimli shinigaminin defteri. higuchi olayıyla birlikte defter polisin eline geçiyor. mello sayu'yu kaçırınca defter ile takas ediyorlar ve mello ele geçiriyor. daha sonra operasyon düzenliyorlar ve geri alıyorlar.

misa'nın elindeki defter ise gelus'a ait. seri boyunca onda kalıyor, daha sonra raito mikami'ye devrettiriyor.

rem'in defteri ise ölene kadar yanında. ölünce raito gizlice cebe indiriyor. daha sonraları ise mello'nun aldığı diğer defteri kurtarmak için babasına veriyor.

yani rem de ölünce dünyada 3 tane defter oluyor. bir tane de ryuku'da var ama onun en sona kadar hiçbir olayı yok.


bu arada diğer yorumları yazanların diziyi epey unuttuklarını düşünüyorum. o yüzden aklınız karışıyor.
  • anonim yazar  (15.02.12 23:40:03 ~ 23:44:39) 
@anonim yazar

oh işte budur. bütün soru işaretlerim silindi şu anda. en başta ölen shinigami'nin defterini raito'nun kullanmasını hatırlamamla her şey aydınlandı diyebilirim. teşekkürler. şu an linki inceliyorum.
  • mr rosebud  (15.02.12 23:51:49) 
raito değil aslında. japonların "l" ve "t" telaffuzu bu şekilde animleri ingilizce izleyemem. light olarak düşünür ve bakarsanız olaya çok daha güzellik katıyor aslında. raito da neymiş.

misa'nın eceli gelmeliydi çoktan ama şanslı kız tabi seveni çok.
  • saiko  (15.02.12 23:53:03) 
@saiko

sanki son bölümde misa intihar etti light'ın ölümüne katlanamayarak.
  • mr rosebud  (16.02.12 00:00:37) 
yok benim kast ettiğim misa iki kere ömrünü yarılıyor, şimdi spoiler etmiyim gerisini söylemek istediğim şey ortaya çıkacak.

yani kızın ömrü baya baya kısa olması lazım.
  • saiko  (16.02.12 00:04:01) 
@saiko: spoiler'ı mı kalmış bunun artık.

iki kere ömrünü yarılıyor ama iki kere de ömrü uzuyor.
uzatmaları hesaba katmasak bile normalde 90 yaşına kadar yaşayacak olsa çeyreği 22,5. zaten gayet genç yaşta ölüyor.

hatta internette dediğinizin aksine, yüzlerce yıl yaşaması gerektiğini iddia edenler var ama tam olarak teorileri neydi unuttum.
  • anonim yazar  (16.02.12 00:09:52 ~ 00:11:34) 
e zaten kısaldı işte. light ölünce genç yaşında intihar etti.


  • mr rosebud  (16.02.12 00:10:47) 
benim de spoiler etmek istemediğim yer orasıydı, baya yaşı olması gerekiyor evet ama intihar var.


  • saiko  (16.02.12 12:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.