[]

tesla hakkında

bugün birisiyle konuşurken deli adammış, havadaki durgun elektrikle ampul falan yakıyormuş dedim de benle dalga geçti. öyle bir şey mümkün değil dedi. yanlış hatırladığımı sanmıyorum. bu olayın kanıtını ve hatta mümkünse tesla'nın diğer çılgınlıklarının olduğu yazılar arıyorum.




 
tesla artık komplo teorilerinin bir malzemesi, yani söylediğin şey hakkında bir bilgim yok yanlış da olabilir doğru da, ama emin olduğum tek şey gerçekten inanılmaz icatlarının olduğu ve tam bir elektrik dehası.

aslında sana buradan onlarca kitap önerebilirim ama inan bazıları çok fazla abartı içeriyordur, o yüzden tavsiyem internetten kitap isimlerini kendin araştır ve içeriğine göz gezdirmeden alma, önemli olan içerik.
  • juusto  (15.02.12 15:38:12) 
aramanızda, "nikola tesla free energy device" anahtar kelimeleriniz olsun.


  • deckard  (15.02.12 15:41:11) 
'Master of lightning' adlı bir belgeseli var, orda bu tarz seyler vardı yanlıs hatırlamıyorsam.


  • mvrck  (15.02.12 16:03:18) 
film olarak kurgunun içinde olsa bile the prestige'de de bu tarz bi durumu var tesla abinin...


  • rare  (15.02.12 16:17:13) 
tam olarak aynı şey değil ama onu yapan bunu da yapar yani

"tesla bobini, radyo frekanslarında yüzbinlerce volta varılmasını sağlayan yüksek frekans transformatörüydü. elektrik akımı bu aletin tepesinden sıçramalara neden oluyor ve mavi kıvılcımlar çıkartıyordu. bu elektrik deşarjlarının bir alıcı tarafından kablosuz olarak alınabilmesi elektrik enerjisinin kablosuz transferini sağlamış olacaktı. 1891 yılında tesla'nın labaratuarında yaptığı aletler sadece 10-15 cm'lik sıçramalar meydana getiriyordu. 1900 yılında yaptığı daha büyük olanlarda ise 100'lerce metrelik sıçramalar elde etmeyi başarmıştı."
  • yuto  (15.02.12 16:32:04) 
burada bütün hikaye yazıyor, gerekirse tesla diye aratın: en.wikipedia.org


  • talemon  (15.02.12 17:11:49) 
  • wpi  (15.02.12 17:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.