[]

Yeşil Pasaport - Vize felan

Romamlılar;

Yeşil pasaportum var ve ağustos'ta vizeyle İspanya'ya geldim(Erasmus). 15 martta vizem bitiyor ancak en az 3 ay daha İspanya'da kalmak zorundayım. Çünkü okulum haziran'da bitiyor.

Sorum şu: Vizem bittikten sonra yeşil pasaportun bana sağladığı 3 aylık kalma süremden yararlanabilir miyim? Bunun için Türkiye sınırından geçip geri gelmem mi gerekli?

Teşekkür.

 
yeşil pasaportla öğrenci olarak hiç bir yerde kalamazsın
türkiyeden giriş çıkışla 3 ay kalma hakkın turistik bir gezi için söz konusu olur
ispanyadaki yabancı dairesine/polisine gidip okuldan da hazirana kadar sürdüğünü gösteren bir yazı/kayıt alıp oturma izin uzatmak için başvurman gerekiyor
  • niye ama  (15.02.12 14:56:15) 
oturma iznim zaten hiç olmadı. yabancı dairesine/polise gittim vizeyi uzatmıyorlar.
Şu an okulum zaten devam ediyor. Kaydım var. Turistik gezi olarak girip okula devam etsem kimin umurunda ki? Benim sormak istediğim; İspanya'ya vizem bittikten sonra, mesela 3 gün sonra yeşil pasaportla tekrar girebilir miyim?

  • glarsin insancaylakyaparallahsizlar  (15.02.12 15:10:17) 
Okulunun Erasmusla ilgilenen görevlisiyle konuştun mu durumu


  • Herpo  (15.02.12 15:23:25) 
teoride vizen bittikten sonra 3 gün içinde turist olarak geri dönebilirsin ispanya'ya. ama o süre içerisinde ispanya'da turist statüsüyle bulunman başına iş açar mı, orası büyük bir soru işareti.

yeşil pasaportla turist statüsü için mutlaka ispanya dışına çıkman gerekli.
  • cakabo  (15.02.12 15:37:38) 
turist statüsü nasıl bir sorun çıkarabilir ki?


  • glarsin insancaylakyaparallahsizlar  (15.02.12 16:14:08) 
sorun çıkarmama ihtimali daha kuvvetli ancak turist statüsüyle okulda kaydının devam ediyor olması legal olarak doğru bir iş yapmadığını ortaya koyar. polis bunu yakalayamaz muhtemelen ama bir şekilde polise işin düşerse tatsız olaylar çıkabilir.


  • cakabo  (15.02.12 16:50:41) 
en basta yesil pasaportla kalamazsin ögrenci statüsü ile,illegal bu.hee kalirsan da insallah yakalanir sinirdisi edilirsin.

burada bir arkadas yasamis cok tatsiz anilar.

www.eksiduyuru.com
  • serabetan  (15.02.12 17:42:38) 
giriş çıkışta benim öğrenci olduğumu nasıl anlayacaklar ki ben bunu anlayamadım? açıklar mısınız.


  • glarsin insancaylakyaparallahsizlar  (15.02.12 18:17:41) 
giris cikista illegal bildirimde bulunucaksin anlamina geliyor yesil pasaportla giris yapip ögrenci statüsüne gecemezsin,yani sigortan olmaz,resmi olarak oturum yapamazsin.180 gün icerisindede maksimal 90 gün bulunabilirsin.ama dedigim gibi bunlari gectim yalan bildirim yapmis olursun pasaport polisine.

bunun yaninda resmi olarak hic bir sey yapamazsin.yani sigorta,oturum,fatura etc ödeyemezsin zaten yesil pasaport ile.yani söyle bi durum var basina bir durum gelirse,sana araba carpmasi,senin birine zarar vermen,bi anda hastalanman gibi bu durumda ciddi suclamalar ile karsilasirsin ki,sikayet edilme durumun da var.

kisacasi illegal bir islem yapmandan ötürü bir önceki örnekteki gibi olaylar basina gelebilir.
  • serabetan  (15.02.12 18:27:32) 
ekleme yapiyorum bu durumlar ile ilgili.

ben 2010 ekimde böbrek tasi teshisiyle hastaneye kaldirildim,acil bir durum yoktu düser kendiliginden dendi düsmedi bende de agrisiz gecince günler düsmüstür diye düsündüm,kasim 1 de acile gittim gece ,yatirdilar direk soka girmisim,cikarmadilar tabii,bi gün sonra kanser teshisi kondu,tekrar tetkikler yapildi etc yanlis oldugu ortaya cikti,4 gün sonrada ameliyat olmak zorunda kaldim.bu sirada hastaneden cikmana izin yok,eger ben cikcam manyagim dersen ölüm dahil cok ciddi tehlikeleri sorumluluk olarak aliyosun yani hastane sorumlu olmuyor ,acil bir durum örnegi iste.bu durumda pasaportun ve sigorta durumun ortaya cikacak zaten.iyi ihtimalle 5-10 bin € hastane masrafi + polisten ceza yer ülkene yollarlar.

bunun disinda biri sana gece cok icip dayak atti polise gidemezsin.gitsen okul okudugun ortaya cikar yine sinirdisi edilirsin.

bunlar basinda patlar,olmayan,görmedigimiz,tecrübe etmedigimiz seyler degil bunlar.
  • serabetan  (15.02.12 18:38:32 ~ 18:43:01) 
@serabetan anlıyorum başına kötü şeyler gelmiş geçmiş olsun. teşekkürler değerlendiricem


  • glarsin insancaylakyaparallahsizlar  (15.02.12 20:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.