[]

Ingiltere'de araba kullanmak

Cumleten iyi aksamlar panpalar,

Bugune kadar kendi arabam olmamis olsa da araba kullanma hususunda az cok tecrubeli sayilirim. bilirim yani, fakat direksiyon solda oldugu ve trafik sagdan aktigi muddetce:)

Simdi is nedeni ile Ingiltere'ye tasinma olayi soz konusu 6 aylik bir sure icin, kalacak yer filan bakiliyor hatta gecenlerde burada da sormustum. Bulunacak yere gore sirketin bana bi araba tahsis etme ihtimali de mevcut. Insan ister istemez merak ediyor hani zorlanir miyim, belirli bi sure gecmesi gerekir mi Ingiltere'de trafigin bize gore tersten akisina alismak icin diye.

Siz ne diyorsunuz bu ise? Aranizda Ingiltere'de, olmadi Kibris'ta araba kullananlar olmustur elbet. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Kalin saglicakla.

 
Aklima gelmisken bir de bonus soru; bizim ehliyet ile araba kullanabiliyor muyuz oralarda? Internette arastirdigima gore Turk ehliyeti ilk 12 ay icin gecerlidir diyor, o halde benim ekstradan bir sey yapmama gerek yok degil mi?


  • o s c a r  (14.02.12 16:57:00 ~ 16:58:07) 
Çok üstüne düşülecek bir konu değil, ayakkabılarını ters giymek gibi bir şey, bir şekilde alışıyorsun.

ehliyetin zaten ingilizce olduğu için bir sorun olmuyor, kullanabilirsin.
  • disfircasiyimben  (14.02.12 16:59:16 ~ 17:00:49) 
kıbrıs açısından cevap vereyim: arkadaşın babası sağdan direksiyonlu otomatik vites arabayı çok zorlanmadan kullanmıştı. tahmin ediyorum siz de sağa kaçma refleksinizi yendikten sonra zorlanmadan kullanırsınız.


  • inheritance  (14.02.12 17:00:07) 
oncelikle;
özellikle önce sola sonra sağa degil, tam tersi, "önce sağa sonra sola" bakmalısın. arabayla bir nebze idare edilse de, yaya iken çok dikkat etmelisin.

araçla roundabout geldiğinde geçiş üstünlüğü sağdaki araçtadır.

bir de, tali yoldan ana yola çıkarkan, tr'deki gibi keskin (dar açıyla) dönüp sağ şeride geçme refleksini yenmelisin. araç otomatik vitesli değilse, sol elinle vites değiştirmek bir süre tuhaf gelecek.
bunların dışında önündeki araçları takip et yeter :) böyle bir deneyimler beynimizin farklı fonksiyonlarını harekete geçirmesi açısından faydalıdır.
  • theemrah  (14.02.12 17:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.