[]

tiyatroda makyaj ve ses

tek başlık altında toplamaya çalıştığım 2 sorum var.

1.si sesle ilgili. teatral olarak diyaframın güçlendirilemesi, ses yüksekliğinin korunması, karakter sesi yaratılması(sesi kalınlaştırma, inceltme vs) ve bunun korunmasıyla ilgili bildiğiniz yöntemler ve bunlarla ilgili kitaplar, herhangi bir kaynak(video, çalıştırman ismi vs.) var mı?

2) tiyatroda makyajla ilgili yine önerebileceğiniz video olur, kitap olur; bir kaynak önerirseniz çok şukela olur.
(bir insanı yaşlandırmak, insarın yüzünü değiştirmek için belki maske yöntemi -çok hakim değilim yanlış bir şey söylüyorsam özür dilerim- kullanımı, yerli makyajı...)

 
makyajda yaşlandırma için şunu söyleyebilirim, normalde çizgilerin olacağı yerlere tenden daha koyu çizgiler çekiyoruz. mesela oyuncuya kızgın baktırın kaşlarını çatsın olabildiğine, en ufak girinti oluşan yerleri bile belirginleştirin. kocaman gülsün, burundan yanağa inen çizgileri belirginleştirin. gibi gibi. sonra normalde bakıldığında yüzü çizikler içinde bir insan oluyor. hafiften dağıtın, ama çok değil, seyirci uzaktan bakacak çünkü. biz bunu yapardık okulda. bir de parlatıcı filan kullanmayın, mat şeyler kullanın. o kadar geldi aklıma. yine de youtube'da aranabilir "stage makeup" gibi bir şey.


  • dasher  (14.02.12 13:20:06) 
mimik belirginleştirmek konusunda haklısınız, teşekkür ederim. biz onları kalemle yapıyoruz mesela ama daha da yaşlandıracak, daha özenli bir yönteme ihtiyaç var bu sene...


  • saclarimdaki papatyalar  (14.02.12 13:25:56) 
ses için açık kapalı harflerle çalışılan ve tekerlemeler olan çalışma abakları var ama net bir yayın evi söyleyemeyeceğim.
makyaj için yumurta akı kullanabilirsiniz.oyuncunun yüzünün belli bölgelerine ve elinin üzerine sürmelisiniz.el genelde unutuluyor.bir de saçlar pudra yerine guaj boyayla beyazlatılmalı.illa pudra kullanılıyorsa sprey ya da jöle kullanılmalı ki sahnede pudra tozu uçup gitmesin.

  • vassal  (14.02.12 15:30:10) 
yaşlandırma için saçlara diş macunu. denendi çalışıyor %1oo


  • mxtr  (14.02.12 15:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.