[]

Kurt Cobain ingilizcesi

www.youtube.com
www.youtube.com

Şu iki videodaki diyalogların sanırım ancak %20'sini falan yakalayıp anlayabiliyorum. Özellikle ikisinde de röportaj yapan adamın ne dediğine dair hiçbir şey anlamıyorum. Anladığım %20'lik kısım da Kurt'ün söylediği bazı şeyler.

Komik bir şekilde kullanılan her kelimenin anlamını biliyorum ama cümleyi anlamıyorum. Bildiğim kelimeler yan yana gelince anlamsız bir cümle oluyor sanki. İngilizcem çok mu kötü? Dizilerdeki ve filmlerdeki konuşmaları değil de bu tür doğal konuşmaları anlamak için ne yapmalıyım?

 
hmm değişik bir aksanı yok, normal amerikan aksanı, o yüzden önce ingilizce altyazılı, zaman geçtikçe altyazısız film ve diziler yardımcı olacaktır, filmlerdeki konuşmalardan farklı bir durum yok kısaca ortada.

(geri gelip not ekledim): ingilizcem kötü mü diye endişeye gerek yok, sıkıntı oluşturan şey kulak alışkanlığının olmaması sadece. ingilizce öğretmeniyim, üniversitedeyken birçok sınıf arkadaşımın bu tip konuşmaları anlarken zorlandıklarını fark etmiştim (ki okunulan bölüm dolayısıyla ingilizceleri kötü sayılmazdı), ben ise o sıra rahatlıkla altyazısız olarak lost izlebiliyordum. bunun tek sebebi öncesinde uzunca bir süre ingilizce altyazılı filmler izlemem ve böylece listening'imi geliştirmemdi. öyle öyle zamanla gelişir sizin de.
  • edoras  (13.02.12 21:33:38 ~ 21:43:15) 
kurt röportajların çoğunluğunda stoned olduğu için anlaşılmaması normal.


  • petrol kalemi  (14.02.12 00:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.