[]

İngilizce Cover Letter'ıma göz atar mısınız?

merhaba arkadaşlar,

kendime ingilizce bir cover letter hazırladım fakat üç beş noktada grammer konusunda kafamda soru işaretleri var. bir göz atıp şurası olmamış burası böyle olsa daha iyi olur diyerek yorumda bulunabilir misiniz?

ha bu arada bu tür bir cover letter yeterli midir sizce yeni mezun biri için?

Teşekkürler :)

pastesite.com

 
gramer olarak yanlislar mevcut oncelikle. ancak su an vaktim yok onlari duzeltmeye, eger baska kimse yardimci olmazsa aksam yeniden konusuruz.

www.bestresumecoverletter.com adresindeki jane doe baslikli cover lettera bir bak, ordaki format fena degil gibi gorunuyor. ordaki kaliplara uydurmaya calis cumlelerini. ozeliklle giris ve sonuc kismindaki cumleleri aynen alabilirsin. ise neden uygun oldugunu paragraflar yerine, nokta atisi maddeler halinde yazmak her zaman daha yararli olur.
  • fengari  (13.02.12 17:28:21) 
fengari+1


  • caks  (13.02.12 17:38:55) 
Ben cover letter templateleri ya da "interpret" gibi havalı kelimeler yerine, daha samimi ve senin de neden ilgini çektiğine dair birşeyler yazmanı tavsiye ederim. Yeni nesil İK'cılar , " ben sizin şirkette çalışmak istiyorum, çünkü hedef odaklılığı çok seviyorum" gibi naneleri artık yemiyolar. Samimi bir şekilde, şirketin sana sunduğu/sunacağı neler varsa bunların tatminkar göründüğünü, ve istekli olduğunu, karşılığında da en gelişmiş hangi yönlerin varsa onlarla yardımcı olmak isteyeceğini samimi bir dil ile anlat.

Kendimden bir örnek veriyorum;

"Hi!

I have seen your trainee program on Kariyer.net and I
think it is just what I am looking for!(...)"

Enerjik ol, hevesli suratın canlansın adamların gözünde.
  • Gkcn  (13.02.12 20:34:58) 
@Gkcn

Dostum bir is icin bir firmaya " hi " gibi bir selamlama ile baslayip kendin hakkinda hic bir birlgi vermeden, direk konuya girersen. Adamlar cevap bile yazmaz.
Böyle yazismalarda giris, gelisme, sonuc formu ve resmi bir yazim stili kullanilir.
  • caks  (13.02.12 20:42:11 ~ 20:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.