[]

Askerlik

Selamlar,

Kısmetse 345. dönem olarak Nisan'da askere gidiyorum. Sorularıma gelince:

1. Uzuuun yıllardır spor yapmayan bir adam olarak oldukça ham durumdayım. Eğitimler sırasında çok dayak yer miyim?

2. Acaba Nisan'a kadar bi' spor salonuna falan gitsem faydası olur mu?

3. Kısa dönem er ile asteğmen acemilik eğitimi arasında fark var mı acaba?

4. Kısa dönem er ile asteğmen acemilik süreci koşulları arasında fark var mı acaba?

Zahmet edip cevaplayan herkese peşinen teşekkür ederim.

 
2. eger imkanın varsa yazıl bi spora,direk protein içiceksin diye bi şartta yok en azından vucudu acarsın gittigindede rahat edersin


  • GibsonRules  (13.02.12 15:25:46) 
1. Dayak yemezsin ama zorlanırsın, yorulursun, özgüvenin düşer ne bileyim.
2. Olur
3. Biri bir ay öteki üç ay, haliyle var.
4. Asteğmenlik daha iyi koşullarda olur
  • joelskellington  (13.02.12 15:35:25) 
1. dayak olayı yok artık hele kısa dönemlere çok nadir, binde bir olur o da bayağı uğraşman lazım. :-)
2. bence hiç gerek yok, ilk bir ay yapacağın tek spor uygun adımda yürüyüş olacak (kısa dönem er için) usta birliğinde biraz spor olacak ama o zamana kadar zaten vücudun biraz alışmış olur.
3. asteğmen eğitimi bayağı zor, spor olsun, teknik eğitimler olsun.
4. 3. şıkka tekrar bakınız.

başka merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin. ayrıca gitmek için en zor dönemi (nisan dönemi) seçmişsin.
  • passenger  (13.02.12 15:35:58) 
1- hayatım boyunca sporu bırak koşmadım bile ama askere gittim. bir şey olmadı.
2- hiç gerek yok, senden daha beterleri var orada ve komando olmayacaksın zaten :)

  • 9kuyruklukedi  (13.02.12 15:38:38 ~ 15:39:00) 
spor salonuna gerek yok. ben de oldukça ham bir şekilde gittim. koşularda zorlanırsın bir tek. alışıyorsun sonradan. zaten gider gitmez yardırılmaz. alıştıra alıştıra yaptırırlar.


  • rectoa  (13.02.12 15:44:50) 
1.Kısa dönemlere çoğu yerde insaflı davranılır. Düşün yalnızca sen değil hakimdi savcıydi kamuda özelde iyi makam sahibi olanlar hep orada olacak.
2. Spor tamamen sana kalmış sonuçta 18 gün boyunca sağa sola dön esas duruş bunları göreceksin sonra sınıfın ile alakalı bilgiler vs. Ama kişisel olarak yapsan da yeter zannimca.
3.Var. Astegmenler komando eğitimi alır ksdler gayet hafif bir eğitim.
4. Ksd yaklaşık 18 gün duruş eğitimleri alır sonra jandarmaysa onun eğitimi misal onu alır ve de spor falan. Spor kısmı tamamen şanstır kimi yerlerde sıkı iken kimi yerlerde rahattır.
  • poyrass  (13.02.12 15:49:46) 
ben 3 km koşuların 500 metresinde bırakıyodum bişe demiyolardı ama gece nöbeti kitledikleri oluyodu


  • inayet prensi  (13.02.12 15:50:12) 
1-acemi birliğinde selam vermeyi öğrenene kadar zaten bakmışsınki usta birliğindesin. çok çok bir iki koşarsın, ordu jimnastik hareketlerinide unutmayalım. (esas usta birliğine gittiğin zaman lazım olur)
2-isteğe bağlı bence git..(hiç olmazsa serçe tutuşu barfiks çekmeye başla. sonradan telafisi zor oluyor. uzun dönemler biraz küçümsüyor çekemeyince birde dalga konusu oluyorsun. yarım barfiksle girdim 8 çekiyordum en son. aynı zamanda hafiften vucutta yapıyorsun)
3-dağlar duman kadar fark var.
4-asteğmenler hem spor yönünden hemde diğer askeri bilgi birikim yönünden tonla fark var. misal 75 gün boyunca adamlar tabancadan tut uzun namlulu envai çeşit silahla atış yapıyorlar.
  • dokuzonbeş  (13.02.12 15:53:14) 
nisan dönemi kısa dönem askerlik için tercih edilebilecek en kötü dönemidir. bunu peşinen belirteyim. dayak yemezsin. dayak yok. asteğmenler daha ağır, daha teknik eğitimler alırlar. senin alacağın eğitim yanaşık düzen eğitimi ve tüfekli/tüfeksiz hareketler(spor namına). spor salonuna gidersen şınav, barfiks olayında kolaylık sağlar sana. onun haricinde ramboculuk oynamayacaksın askerde.


  • roger that  (13.02.12 16:00:09) 
1- Dayak yemezsin.
2- Spor salonuna git faydasi olur ama spordan cok yürüyüs vs. yapacaksiniz.
3- Astegmenlere 3 aylik egitimlerinde, analarindan emdigi sütü burunlarindan getiriyorlar.Egitimleri cok zor.Kisa dönemlerde paso tören yürüyüsü, saga dön sola dön tüfek as vs. Yani yatis.
4- Astegmenler kisa dönemlere göre nispeten daha iyi kosullara sahip ama onlarda karavanadan yiyiyorlar.
  • caks  (13.02.12 16:00:11 ~ 16:01:40) 
341kd idim.

1. dayak yemek için çaba sarf etmeniz gerekir.
2. spor salonu değil de, açık alanda çıkın uzun koşular yapın. hızlı tempoda yürüyüşler. emin olun bunun faydasını göreceksiniz.
3.var.
4.var.
  • ykyt  (13.02.12 17:13:37) 
331 personel astek,

1- Hayatta dayak yemezsin
2-iyi olur
3-var biraz, ama öyle aman aman çok fark diyemem.
4- o da var, zira kısaca uçakta tanıştığımız kısa dönemler 10 gün sonra bizim odaları (bak koğuş demiyorum) temizlemeye gelmişlerdi. biz temizlik yapmadık hiç. 3 ayda 1 kere mıntıka yaptık o kadar.
  • aboutablank  (13.02.12 17:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.