[]

mac yardımı

macbook mavi ekran verirse ve açılmazsa ne yapmalı?




 
Denendi maales işe yaramadı. İnternetten bir program yuklerken restart verdi ve sonrası mavi ekran!


  • gergedan  (13.02.12 15:34:22) 
yuksek ihtimalle hard disk problemi, ceviremeyecegim umarim ingilizce biliyorsundur, ama baslangic diski ile baslatmak ilk adim.

Try Disk Utility, to eradicate your MacBook Blue Screen of Death problem:

1. Start from your Mac OS X Install disc: Insert the installation disc, then restart the computer while holding the C key.

2. When your computer finishes starting up from the disc, choose Disk Utility from the Installer menu. (In Mac OS X 10.4 or later, you must select your language first.)
Important: Do not click Continue in the first screen of the Installer. If you do, you must restart from the disc again to access Disk Utility.

3. Click the First Aid tab.

4. Click the disclosure triangle to the left of the hard drive icon to display the names of your hard disk volumes and partitions.

5. Select your Mac OS X volume.

6. Click Repair. Disk Utility checks and repairs the disk.
  • roadrunnerr  (13.02.12 15:45:01 ~ 15:45:12) 
mavi ekran derken; Windows mu kullanıyorsunuz? Yeniden başlatırken elmayı görüyor musun?

Eğer Lion ise, power tuşu ile beraber alt tuşuna basılı tut. Elmayı görene kadar elini çekme. Lion recovery partition'u görünecek. Oradan kurtarabilirsin sistemi.

Lion değilse, kutudan çıkan diski takıp aynı işlemi yapabilrsin.
  • fatalstorm  (13.02.12 16:34:00 ~ 16:35:02) 
umarım air değildir:) benzer bir durumda optik sürücü olmadan kurtaramamıştım.


  • ned flanders  (13.02.12 21:21:02) 
Yok air değil pro, kendileri servise gidecek yapılanlar işe yaramadı cok tesekkurler :)


  • gergedan  (14.02.12 08:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.