[]

Hikayenin akıcılığı ne durumda? Anlatım tarzı sürükleyici mi?

Soru başlıkta; ve ayrıca kısa film senaryosu olur mu, kim ilgilenir?




Soğuk bir kış günü, akşamüstü suları beyoğlunda büyük bir kalabalık. eh alışkın burası bu kalabalığa ama yağmur hafiften çiseliyor ve hava buz..

kalabalığı görenler bir merakla biraz daha yaklaşıyorlar olay mahalline, ardından bir kaç polis otosunun da acı siren sesleri yükseliyor beyoğlunda.

bu seslere de alışık olan beyoğlu, kimildamiyor yerinden, bekliyor kalabalığı...
polisler araçlarından teker teker iniyor. herkes apartmanın tepesine bakıyor; kimisi ''gül'' apartmanındaki travestilerle meşgul, kimisi bu kış kıyamette üzerinde fanila don kalmiş ve 5 katli binanın en tepesine çıkmış adama yöneltmişler bakışlarını.

Kalabalık çoğaldıkça sesler de yükseliyor..
-kim miş?
-atlayacak mi?
-deli mi bu?
-bu dönme kaç para ister??

gibi ziyan soruları insanlar birbirlerine sorarlarken, kıdemli polis memuru mithat, polis aracındaki amirine yaklaşıp camı açması için el ediyor..
arabanın cami açiliyor ve memur mithat başliyor anlatmaya..

-komiserim adamın biri çıkmış dama, atacam kendimi diye bağırıyor, Apartmanın tepesine de yolladım bi kaç adam.
-ne istiyormuş pezevenk?
-bilmem?..sadece yaklaşmayın kendimi atacam diye bağırıyor..
-tamam itfaiyeye haber verin olay yeri inceleme gelinceye kadar da kımıldamayın..şu kalabaliği da uzaklaştırın apartmandan
- olay yeri?
- yahu sen çağır şunları bide akşam akşam onları mı bekleyeceğiz bu soğukta! atlar matlar pezevenk!

Polisler bina çevresindeki esnaflara bu adami taniyip tanimadiklarini soruyorlar ama bilen eden yok..
ardindan bir itfaiye arabasi ve olay yeri inceleme giriyor sokağa...tekrar siren sesleri çoğalıyor beyoglunda, ama beyoglundan hala ses yok!
itfaiye ekipleri adamin bulundugu çatinin altina bez açiyor...bir iki sivil ve bir iki asivil memur çatiya dogru seyirtiyor..
Adam her bagirisinda binanin kenarina biraz daha yaklasiyor, alttan bakildiginda adamin ayakkabilarinin ucu görünmeye basliyor, düştü düşecek bi halde....
merakli halk yaygaraya devam ediyor..

-niye atliyormus?
-karisi aldatmis?
-yok ev sahibi disari atmis?
-yok yok karisi bunu bi kariyla yatakta yakalamis sonra terk etmis bu da don fanila çikmis dama!
-yok bee! adam yoksulluktan atliyor baksana haline, perişan garibim
-hadi gidelim len! maçi kaçiracaz, atlamicak ibnetor

Çatiya çikan polisler adama dogru yaklastığı anda adam gelenleri farkediyor ve..

devamı var (sonunda toplumsal mesajlı süprizli ve güzel bitiyor)

 
afedersin ama sik gibi hikaye olmuş...

olay yeri inceleme olay bittikten sonra gelir bildiğim kadarıyla... du dönme esprileri falan da gül apartmanının ismi de bok gibi olmuş...bence elle tutulur tarafı yok, siktir et mesajı bu hikayeyi de tamamlama kalsın böyle de kötü nasılsa...
  • perfecktus  (13.02.12 00:39:15) 
soğuk bir kış günü'nden sonrasını okumadım. ne kış günüymüş aq her hikaye böyle başlıyor.


  • tchuck  (13.02.12 00:47:57) 
maalesef ben de çok iyi bir şey söyleyemeyeceğim. yazım hataları vs. bir kenara, gördüğüm kadarıyla klasik bir romanmış gibi başlayıp düz bir şekilde arkadaşına anlatır gibi devam ettirmişsin. olmamış tabii böyle.


  • anonim yazar  (13.02.12 00:47:58 ~ 00:48:17) 
fikrin ne oldugunu bilmiyorum ama yazimi konusunda buyuk problem var. senaryo yazimi boyle yapilmaz. hikaye desem, o da boyle yazilmaz. bence once biraz ornek inceleyin.


  • entrapmen  (13.02.12 00:48:59) 
cümleler biteydi


  • fatalstorm  (13.02.12 00:57:03) 
cevap veren herkese teşekkür ederim. olumsuz da olsalar bana yön verdikleri için yazılanları sevdim. evet yazım hataları ve devrik cümleler oldukça fazla lakin kopyası elimde değil 10dkk'da özetini yazarmış gibi yazdım bi fikir vermesi açısından. tekrardan teşekkürler. sonunu merak edenlere msj atıyorum. her yoruma tıkları koyuyorum iyi geceler.


  • sordumsoruyu  (13.02.12 01:00:04) 
Biraz cümle sorunları var tabi profesyonel olmadığınızdan kaynaklı,ama ben yine de beğendim biraz daha geliştirirseniz bence yazma yeteneğiniz var diye düşünüyorum.Konu hoşuma gitmeye başlıyordu ki sonra yazı bitti :) Bence yazmaktan vazgeçmeyin.


  • nescafe  (13.02.12 08:52:42) 
vurmayın lan adam öldü!

tamam çok iyi değil ama bu kadar kötüleyecek bir şey görmüyorum. ayrıca gül apartmanında ki travestiler olayı da bence fena olmamış. adam intihar etmek için oraya çıkmış ama halk o binadaki travestileri konuşuyormuş, bu anlatılmak istenen.
  • ermoo  (13.02.12 12:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.