[]

Bilgisayar ile ilgili ufak yardım

Pc yi ufak kardeş için kullanımı sınırlamak istiyorum. Zira şifre koymak cok faydalı olmuyor cunku ben evde yokken gırmesı gereken durumlarda soylemek zorunda kalıyorum.

Bı arkadas baska bır konu için bır onerı sunmustu, bılgısayarı belırlı zaman aralıgında acılısına ızın verme gıbı bırsey soylemıstı.

Bunun nasıl yapıldıgını veya baska bır onerınız var mı?

 
windows 7 kullanıyorsanız kardeşiniz için bir kullanıcı hesabı açıp ebeveyn kontrolü seçenekleriyle kullandığı hesapta bu türden değişiklikler yapabilirsiniz.

www.howtogeek.com
  • demcan  (12.02.12 11:40:17) 
yeni kullanıcı hesabı ac, sifresını sen koy ona da soyle


  • bryan fury  (12.02.12 11:42:02) 
Adam oyun oynuyor ÖSS'ye hazırlanması lazım.ona şifresini söylemek bu sorunu ortadan kaldırmaz.

Xp kullanıyoruz dolayısıyla sadece ben istediğim zaman pc ye girsin istiyorm.

Şifre koymak kar etmiyor anlicaniz.
  • Bysb  (12.02.12 12:44:31) 
sınırlı bir hesap oluşturun (şifre koymasanız da olur) ya da misafir hesabını açın, öncesinde güvenli kipe girip yönetici hesabı için şifre oluşturun.

bu program ile kolayca internete sınırlama getirebilirsiniz. www1.k9webprotection.com program klasörü için sınırlı hesabın silme yetkisini kaldırın.

eğer xp pro ise grup ilkesinden zaman sınırlaması da getirilebilir belki.
  • f2dx  (12.02.12 12:52:43) 
xp'de kullanım saatlerini kısıtlamak için şöyle bir tavsiye buldum ama kendim hiç denemedim.

www.exnol.com
  • demcan  (12.02.12 12:54:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.