[]

ÜDS Hazırlık Kitabı

ÜDS için 1 ay içinde belirli bir seviyeye gelebileceğim, hızla bitirilebilecek ve bu esnada sınava yönelik çok şey öğretebilecek bir kitap tavsiye edebilir misiniz? İngilizcem orta seviyede.




 
Piyasada sınav teknikleri diye tonlarca kitap var. Lakin ben onları önermiyorum. KPDS-ÜDS eğitimi veren biri olarak, 1 ay içerisinde teknik-taktik vs. gibi kitapları önermiyorum. Ahmet Akın'ın kitapları var mesela. O kitapta neredeyse "kelime bilmenize gerek yok, tekniklerimizle sınavı yapabilirsiniz" gibi köylü kurnazlığıyla ticari amaç güdüyor adam. Benim tavsiyem -eğer sınava daha önce girmediysen- 1 ay içinde soru türleri üzerinde çalışmalar yapman. Mesela Cesur Öztürk'ün KPDS-ÜDS çalışma kitabı var. Soru türlerine nasıl yaklaşman gerektiğini anlatıyor. Son olarak sürekli kelime çalış, örnek cümleler kur derim. Kelime çalışırken bir taşla iki kuş vurmak adına eş anlamlı-zıt anlamlı kelimelere ağırlık ver. (antonyms-synonyms)


  • hubris  (11.02.12 21:27:18) 
Cesur Öztürk'ün fundamentals of academic english kitabının 8. baskısı var. KPDS, ÜDS, TOEFL'a yönelik. O yeterli olur mu acaba? Onun dışında da sınav teknikleri ve kelimeler için ekstra çalışma yapmayı düşünüyorum..


  • Efiloğlu  (11.02.12 21:40:39) 
Onun dışında son 5 yılın ÜDS ve KPDS sorularının çıktılarını al ve kelimelerini çıkarıp çalış. Sınava kadar en az bi 10 deneme çözmüş olursan faydasını görürsün. Çünkü bu sınav soru tipine alışmakla başlanacak türden. En çok hata yaptığın soru türleri üzerine daha çok düş. Cesur Öztürk'ün o bahsettiğin kitabı yeterli olur.


  • hubris  (11.02.12 22:01:19) 
Teşekkürler..


  • Efiloğlu  (11.02.12 22:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.