[]

Mühendislik stajı yapanlara yapmış olanlara yapacaklara bir soru

O şirkete gidince ne yapacaksınız ya da yaptınız? Termodinamik, statik bilmek ne işinize yarıyor? 2. yada 3. sınıfın sonunda staj yapacaksınız diyelim. O şirkette nasıl yararlı olacaksınız, mühendislik adına neredeyse hiçbir şey bilmiyorsunuz. O şirket neden orada staj yapmanızı istiyor, ne katıyorsunuz o şirkete? Getir götür işleri yaparak, ve acaba mühendis abim ne yapıyor diye izleyerek mi zamanınız geçiyor? Sokakta ki vasıfsız adamdan bir farkınız oluyor mu ve bu farkı şirkette gösterebiliyor musunuz? Sizden hiç yapamayacağınız bir şey istediler mı, bu durumda ne yaptınız?

Yurdışına staj yapmak için gidenler? O firmaya nasıl bir değer katıyorsunuz, ne yapıyorsunuz orada? Okulda öğrendiklerinizi kullanıyor musunuz? Sizden yapmanızı istedikleri iş nedir?

Kafam çok karışık. İyi bir okulda mühendislik okuyorum, derslerim iyi, staj yeri arıyorum ama oraya gidip ne yapacağım bilmiyorum. Garsonluk yapmaya benzemiyor.

 
bişey yapmıcan oraya gidince...hatta ne kadar büyük firmaya gidersen o kadar artıyor boş geçen zamanın, biraz iş öğreniyim gibi derdin varsa küçük-orta biyere gitmen daha akıllıca.

ha bi de hem ilerde de işime yarasın yaptığım staj diyorsan iyi-kötü bir projede görev almaya çalış staj sırasında.
  • perpendik  (11.02.12 18:47:26) 
sen ilgilenmedikçe, sormadıkça hiç karışmıyorlar sana, öyle boş boş oturuyorsun, ancak bu dediğim türkiye için geçerli, yurt dışında çok daha farklı olduğunu duyuyoruz yapanlardan.

şirketin daha doğrusu şirket çalışanlarının senden bir beklentisi olmaz.
  • ocanal  (11.02.12 18:51:02) 
genel olarak sirkete birsey katmaniz gerekmiyor. ozellikle hayrina calisiyorsaniz. aksine sirketin size biseyler katmasi gerekiyor. sosyal sorumluluk gibi dusunebilirsiniz.

genel olarak calisma ortamini, uretim prosesini, uretim makina ve yontemlerini, tedarik yontemlerini ogreniyorsunuz. bunun yaninda duzgun bir stajyer programi olan bir sirkete de ihtiyaclari dogrultusunda faydali olabilirsiniz. fakat zaten kisitli bir sure olan stajerlikte istesenizde cok buyuk bir katma deger saglayamassiniz.
  • oharro  (11.02.12 18:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.