[]

hayvana çarpmak/sigorta/veteriner

Sözlükte ve burada çok aradım fakat herhangi bir şey bulamadım. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var. Belki başlığı okuyunca anladınız. Facebookta her gördüğümde beynimde yeniden yer işgal etmeye başlıyor.

Sorular:
* Sigorta/kasko gerçekten de araba çarpmış hayvanın tedavisini karşılıyor mu?
* Kasko'ya ekletmek gerekiyor filan dedi birileri. Çok yabancısıyım bu işlerin. Nedir?
* Direk vete mi gidiliyor? Sigorta herhangi bir delil istiyor mu? Fotograf vs.
* Gazetede yazana göre "Mevcut yasaya göre, bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücüye hayvan başına 369 TL idari para cezası uygulanıyor." muş. Böyle bir durum varsa gider mi insanlar?

Çok şükür başıma böyle bir şey gelmedi. Sadece merak ediyorum. Herkes paylaşıyor. Alta yazılan 100 yorumdan bir tanesinde "olmuyor bu" deniyor.

Yani böyle bir şey varsa ben daha ayrıntılı bir şekilde paylaşmak istiyorum.

 
istediğiniz cevap değil ama, bunu en doğru Sigorta şirketinizi arayıp öğrenebilirsiniz. Onlar size en doğru bilgiyi verirler ve hatta öğrendikten sonra burada paylaşırsanız çok güzel olur.

* bir de Bir canlının o halde ki fotoğrafını çekmek,bunu talep etmek vs. bunu düşünmesi bile tüyler ürpertici. Mantıklısı kapıp veterinere götürmektir.
* yasa kanunlaştıysa Sigortalar bu masrafı karşılamak zorunda evet.

ama dediğim gibi en kesin,granti bilgi sigorta şirketlerini arama.
  • skywalkeremre  (11.02.12 14:47:12) 
malesef arabam olmadığından sigorta şirketim de yok. veterinerler de bilebilir aslında?


  • supergirl  (11.02.12 14:52:13 ~ 14:52:21) 
bilebilirler evet, ama burada tek sorun 'anlaşmalı' veteriner zorunluluğu olup olmaması.


  • skywalkeremre  (11.02.12 15:04:05) 
bu olayın kasko ile alakası yok. aracınıza zorunlu olarak yaptırdığınız ve asıl hedefi karşı tarafa verebileceğiniz hasarları karşılamak olan trafik sigortası bu. bu sigorta sizin karşı taraflara vereceğiniz maddi kaza masraflarını ve yaralanma masraflarını karşılar. örneğin ölümlü bir kazada kişi başı sanırım 40.000 tl ödüyor. hastane masrafı olarak 25.000tl ödüyor gibi limitleri vardı.

en son trafik sigortası poliçesine baktığımda yaralı hayvanlarla ilgili bir madde yoktu. araç başı maddi hasar ve yaralama-ölüm gibi durumlarda ödeyeceği miktarlar yazılıydı.
  • orpheus  (11.02.12 17:41:25 ~ 17:43:59) 
araştırdım şu an böyle bir ödeme yapılmıyor detaylar aşağıda:


21 Aralık 2010 tarinden medyada şu haber yer aldı.
-----------------
Avrupa Birliği (AB) kriterleri çerçevesinde hazırlanan yeni Karayolları Trafik Kanunu, sadece sürücü ve yayalarla ilgili değil, hayvanları da kapsayan düzenlemeler getiriyor.

Mevcut yasaya göre, bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücüye hayvan başına 369 TL idari para cezası uygulanıyor. Zaman Gazetesi'nden Aslıhan Aydın'ın haberine göre, yeni teklif ise sürücünün çarptığı hayvanın tedavi giderlerini trafik sigortasından karşılayabilmesini içeriyor. Buna göre kaza sonucu yaralanan SOKAK KÖPEĞİ, inek ya da ayağı kırılan atın veteriner masrafları kasko veya trafik sigortası tarafından karşılanacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın daha önce çıkardığı 5199 sayılı kanunun 21. maddesinde, "Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır." hükmü yer alıyor. Kanuna aykırı davrananlara da hayvan başına 369 TL idari para cezası uygulanıyor. Yeni teklif ise sürücünün çarptığı hayvanın tedavi giderlerini trafik sigortasından karşılayabilmesini içeriyor.
-----------------------------
Ama işin aslının bu olmadığını HAYTAP Genel Başkanı Sayın Ahmet Kemal ŞENPOLAT 'ın CNNTÜRK de yayınlanan proğramdan öğreniyoruz.

Kısaca proğramı özetleyecek olursak:
Karayolları Genel Müdürlüğü yapılacak değişiklikle ilgili olarak bir çok bakanlığa konuyla ilgili görüş soruyor,sadece Çevre ve Orman Bakanlığından ''yaban hayvanlarının kazalara maruz kaldığından zorunlu trafik sigortasına alınması için bir tavsiyede bulunuyor.
Kedi , Köpek gibi sokak hayvanlarını kapsamıyor.

Proğramı izlemek isterseniz,

lenner.tv
  • orpheus  (11.02.12 17:45:35) 
teşekkürler. ben de çok araştırdım fakat olumlu bir bilgiye ulaşamadım. yalanmış meğer.


  • supergirl  (11.02.12 18:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.