[]

bedelli - gbt muaflık?

sevgili asker kaçakları, bu sene sonunda bedelli askerlik yapmayı düşünüyorum. sanırım 6 ay sonra gibi yapılacak bedelli askerlik. bu süre zarfında yurt dışına (girit-yunanistan) iş için çıkma durumum var. zaten sürekli seyahat halindeyim yurt içinde. yani her an yolda çevrilip gbt aramasına tabi tutulabilirim, aynı geçen hafta yapıldığı gibi. şimdi normal şartlarda askerlik şubesi herşeyi hızla yerine getirirse mayıs gibi gbt'ye düşmem gerekiyor.
ancak duyduğuma göre geçen aydan itibaren 6 aylığına gbt aramaları için askerlikle ilgili arananlar gbt aramalarından çıkartılıp, arama yapıldığında alıkonulmayacakmış. böyle bir sürenin gerçekten var olup olmadığını, varsa tam olarak hangi tarihte bittiğini bilmiyorum.
konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
teşekkürler..

 
geçen ayla bir ilgisi yok, birkaç senedir bu böyle. eskiden asker kaçakları içişleri bakanlığı'na bildirilirdi, dolayısıyla ona bağlı olarak çalışan polis de kimlik soruşturması yaptığında bu bilgiyi görürdü.

şimdi ise sadece askeriye ilgileniyor bu tür vakalarla. dolayısıyla askeri inzibata ya da jandarmaya yakalanmadığınız sürece hiçbir sıkıntı olmaz kaçak durumuna düşmüş olsanız bile.

bir de kolay kolay kaçak durumuna düşülmüyor. ancak ne yazık ki o kadar araştırmama rağmen tam olarak bu işin formalitesi nedir bilmiyorum, öğrenemedim de.
  • demcan  (11.02.12 12:46:37 ~ 12:55:14) 
Başka bilgisi olan?


  • ilkinci  (11.02.12 15:34:30) 
olmaz birşey git bak işine kalktı o devirler bitti


  • loquacious  (11.02.12 16:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.