[]

Coder Olmak İçin Gerekenler?

merhabalar,
sorum başlıktanda anlaşılacağı üzere, coder olmak istiyorum. en baştan yani sıfırdan başlayacağım. bununla alakalı sözlükteki başlıklarada baktım fakat yeterli görmedim, burdada sorma ihtiyacı duydum. bunun için sanırım üni şart değil. şimdi nereden başlamalıyım yani hangi dersleri görmeliyim, neler gerekli iyi bir coder olmak için???
ileride php üzerine kurulu ekşisözlük klonu açmayi düşünüyorum... (bu arada 9. nesil çaylağım)..


 
Herhangi bir dilden basla iste. Pek tabii ki kendimi coder olarak goremem ama bir ara feci sekilde PHP kasmistim. Zaten programlama mantigini ve temel sentaksi ogrendikten sonra isin kolaylasacaktir. PHP ogreneceksen ya ceviz.net forumlari gibi yerlere uye ol, ya da bir kitap alip adim adim ilerle. Ama kitaba gerek yok bence. Internette yeterince ders vardir muhakkak. Hele Ingilizcen varsa hic sorun yasamazsin.


  • vita vinum est  (12.08.08 01:04:28) 
web ve masaüstü programcılığına aynı anda sardıysanız .net c# gibisi yok hatta flash gibi yeni bir platform daha çıkardı microsoft isveç çakısı gibi dil şerefsizim
(bkz: c sharp)
(bkz: asp net)
(bkz: dot net)
(bkz: silverlight)
  • yuto  (12.08.08 01:36:53) 
programlamaya C/C++ ile başlamanı tavsiye ederim C üzerine daha kolay kuruluyor temeller. daha sonra object oriented yapıya elin alışınca veri yapıları, algoritma tasarımı, stl falan çalış. sonrası kendisi gelir.


  • canliceset  (12.08.08 04:36:57) 
Scener olmak. Crack scene olur demo scene olur farketmez... Fatura programı yazanlara coder değil programcı, kravatlı, pembe yakalı vs. denir.


  • fredi  (12.08.08 08:45:15) 
c/c++ dan baslama; c# ya da java'dan basla ve daha sonrasinda bu dillere goz atarsin. aslinda en dogrusu schemeden baslamaktir ama o da kasiyor iste.


  • egotm  (12.08.08 09:31:45) 
egotm'e katılıyorum, özellikle c ile başlarsan çok acı çekersin :)


  • kokomichu  (12.08.08 10:51:59) 
bence ivedilikle bu konu ile ilgili eli yüzü düzgün bir foruma üye olun, forumlardaki kişilerin deneyimlerinden faydalanmak kendinizi istediğiniz doğrultuda geliştirmek için iyi bir ön adım.


  • uz  (12.08.08 11:31:31) 
belirttiğim gibi amacım programcı olmak değil, websitesi yapmak istiyorum php ile. c# ile başlamak daha kolay olacak sanırım sonrası inş. devamı gelir dediğiniz gibi.


  • wertyu  (12.08.08 15:32:03) 
Yas ve gecmis onemli.
1 - Muhendislik ya da temel bilimlerde(fizik, kimya, matematik...) okumus olmak sart.
2 - 20 ustuysen ve bugune kadar hic programlama ile ugrasmadiysan (excel scripti bile olur) zor.

Bunlar iyi bir programci olmak icin gerekenler bence. Onun haricinde php ile birseyler yapmaya baslayabilirsin. Kendi kendine motivasyon saglayacak projeler web tasariminda daha kolay bulunuyor application yapim dersen bayabilirsin. PHP sana baska dillere geciste kolaylik saglayacaktir zaten. Bu vesile ils SQLde ogrenmis olursun.

Daha sonra staj vesaire tarzi birsey ile gercekten is yapan bir firmada calisman. Orda cok daha cabuk ogrenirsin herseyi.
  • badseed  (12.08.08 20:13:12) 
c# ve web diyorsan derhal visual studio 2008 web developer edition'u çek internetten sonra gogul'a yaz "c# asp.net tutoritals" başla ilerde illaki mssql kurman gerekir onu da çekersin indirmişken sonra bir de visual studio 2008 express edition(masaüstü programlama için)'u çektin mi gereken ekipmana sahip olursun bu programlar toplamda 500 mb'ı geçmiyordu yanlış hatırlamıyorsam


  • yuto  (13.08.08 00:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.