[]

Bel Fıtığı ve Askerlik

L3-L4, L4-L5, L5-S1 dejenere diskopatiler,
L3-L4 ılımlı santral HNP,
L4-L5 santral-sol mediolateral ekstrüde-sekestre HNP'ye bağlı ciddi sol L5 radiks basısı,
L5-S1 sağ mediolateral fokal HNP'ye sekonder minimal sağ S1 radiks basısı.

arkadaşlar bel fıtığı mr raporum bu yazdığım. doktorun söylediği de 1i patlamış olmak üzere 3 tane fıtığın var, bundan sonraki hayatında kendini yaşlı biri gibi gör ve hareketlerine çok dikkat et oldu. yaşım 26, bu yüzden beni ameliyat etmek istemedi ve ilaç, iğne kullanarak 1 aylık dinlenme sonucu ayağa kalktım. ancak 2 hafta önce sadece öne eğildiğim için tekrardan ağrılarım başladı, ve 2 haftadır yatıyorum, şuanda da yavaş yavaş toparlanmaya başladım.

sorum şu, ben bu yaz askere gitmeyi düşünüyorum. ve en büyük korkum beni iznim dışında ameliyat etmeleri. ancak ameliyat olmama halinde de beni sağlıklı kabul etmelerinden de korkuyorum. tıpla uğraşan ve bu konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa, bu iş nasıl yürüyor anlatabilir mi?

not: daha önce de buna benzer başlıklar açmıştım, ancak bu defa mr raporumu da koydum ki, yorum yapmak daha kolay olsun istedim. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
Kimse seni isteğin dışında ameliyat edemez öncelikle bunu bil. Sonrasında ise devamlı testler vs. eşliğinde şansın varsa çürüğe kadar gidebilirsin. Fakat dengesiz bir komutana denk gelirsen çok çektirebilir.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (10.02.12 18:02:35) 
bel fıtığına çürük raporu verilmez ameliyat olduğun takdirde 3 ay hava değişimi alırsın.

ancak ameliyat olmadan önce en az 1-2 ay revire gidip gelmen, askeri tabipler tarafından ameliyatına karar verilmesi gerekir. aynı zamanda spor yapamaz raporu alırsın. 15 ay yapacaksan 3 ay hava değişimi cillop gibi. kısa dönemsen sakın askeriyede ameliyat olma. gerek yok.
  • inayet prensi  (10.02.12 18:51:47 ~ 18:52:51) 
Motor defisit olmadıkça bel fıtığına ameliyat önerilmez çünkü ameliyat o kadar etkili, kalıcı bir çözüm değil. Senin rızan olmadığı sürece ameliyat yapamazlar.


  • there is nothing left for me  (10.02.12 19:26:51) 
Cevaplar icin tesekkurler,su noktayi anlamak istiyorum, ben ameliyat olmaz isem agrili zamanlarimda dinlenmeme izin verirler mi? Yoksa doktor ameliyat etmedi diye ustume mi gelinir? Cok yazi okudum ve ameliyatsiz agrinin azalmasi durumlarinda ameliyat kesinlikle onerilmiyor. Bu asamada da istirahat onem kazaniyor ayaga kalkabilmek icin. Spor istirahati vermemeleri gibi bir durum yasar miyim bu kosullarda?


  • su ustunde yasayan balik  (10.02.12 19:57:29) 
raporsuz komutana kalmış mevzu. eğer seni muayne eden doktor istirahat raporu verirse(1 günle 20 gün arası verilir) o süreyi koğuşta yatarak geçirirsin. istirahat raporun yok ise ölsen bile kimsenin umrunda olmaz.. askerde herşey belgeye bakar lafla peynir gemisi yürümez. yani ne yapıp edip raporu koparman lazım.


  • inayet prensi  (10.02.12 20:12:01 ~ 20:12:25) 
kanka rahat ol, sen benim verdigim gazla git su askerlige aradan cikar:))


  • mexicanfood  (10.02.12 23:40:01) 
şu an askerde olan biri olarak söyleyeyim, rahatsızlığının derecesine göre bir görev verirler koğuşçu, kantin vs. nöbetten düşersin. ben de herşeyin belgeye baktığını lafla olmayacağını düşünmüştüm ama götüm başım ağrıyor deyip muhafızlıktan (bkz: 8 saat nöbet) kurtulan çok oldu.

ameliyat için zorlayamazlar.
  • sertunsuz  (11.02.12 13:45:24) 
Askere gitmeden muayene esnasında belgelerini gösterirsen daha gitmeden bile çürüğe çıkabilirsin. Olur da askere bir şekilde gidersen orada bunu muhakkak belirt. Muhtemelen seni GATA'ya kadar sevk edecekler ve yaklaşık 15-20 gün içerisinde çürük raporu alacaksın. Bel fıtığından 18 günde rapor alıp evine dönen devrem vardı.


  • hubris  (11.02.12 21:17:45) 
aslında çürüğe çıkmaktan çok askerde rahatsızlığımın daha da ilerlememesini istiyorum araştırmam o yüzden. ama bu bel fıtığından evine gönderilen arkadaşınızın durumu ne kadar ciddiydi? yürüme bozukluğu gözle farkedilir derecede miydi?


  • su ustunde yasayan balik  (11.02.12 22:13:23) 
efendim geçmiş olsun. ben bir askeri doktorum, kıtada görev yapıyorum. haliyle sorunuza sağlıklı cevap verebilirim diye düşünüyorum. birincisi isteğiniz dışında ameliyat olmanız söz konusu değil. ameliyat önerilir, kabul etmediğinizi söylerseniz de medikal tedavi ve spor/ağır eğitim muafiyeti verilir. bir ihtimal ama küçük bir ihtima de hava değişimi verilir. sağlığı ile ilgili belge getiren askerlerin belgelerini şahsen ben dikkate alıyorum. gideceğiniz yerdeki askeri hekim de dikatte alır bence (tabi o ben de olabilirim:p) geçmiş olsun efendim, başka sorunuz olursa yardım edebilirim yine.


  • lepaca kliffoth  (11.02.12 22:30:38) 
Böyle bir sıkıntısı olabilecek arkadaşlar için yazıyorum.

Askere gittim geldim. Belimdeki rahatsızlıktan dolayı hiç spor yapmadım. Acemilikte komutanlar zorlamaya korkuyorlardı kısa dönemleri. Usta birliğimde ise devlet hastanesine gidip spor yapamaz raporu aldım. Sağlık konusunda askerin çok üstüne düşüyorlar, kesinlikle bir sıkıntı çıkmadı.

Askerliğimin son dönemi kış aylarına denk geldi. Nöbet sırasında soğuktan belim çok etkilendi ve özellikle sabahları bacağımı çeke çeke yürümeye başladım. Tekrardan devlet hastanesine gönderdiler, oradan fizik tedavi görmek için hastaneye yattım. 12 gün devlet hastanesinde yattıktan sonra kalan askerlik sürem için (20 gün) doktor bana rapor yazdı ve hava değişimi ile evime döndüm. Kısacası belimden yaşadğım problem hava şartları ile ilgili oldu, bunun dışında herhangi zorlayıcı bir hareket yapmak zorunda kalmadım.

Yine de bir sorusu olacak arkadaş olursa, buradan ya da ekşi sözlükten mesaj atarak bana ulaşabilir.
  • su ustunde yasayan balik  (14.03.13 18:01:45) 
Pardon yanlış yazdım, devlet hastanesinden spor istirahati aldım. Spor yapamaz raporunu askeri hastaneler veriyor. Devlet hastanesi sadece spor istirahati verebiliyor.


  • su ustunde yasayan balik  (14.03.13 18:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.