[]

Protein tozu

Bir arkadaşım ekolünden geliyor..

Son zamanlarda çok kilo almaya başladım, bunları kasa çevirmem gerek, spora başlamadan protein tozu önerir misiniz? Önerirseniz ne marka almalıyım?


 
gaspari nutrition + scitec nutrition isoBest bunlar olabilir + onları kasa çevirecende bi kötü görünmez mi spor salonunda adamlar senin gibi yapıyo ve baya bi kötü gözüküyo sarkık göğüsler vs. :) + kas için Biomax - Pro Amino Liquid


  • chwn  (10.02.12 16:24:03) 
Önermem.

Yağlar kasa çevrilmez. Öyle bir şey yok. Kardio antremanları ile (koşu, bisiklet, kürek) yağ yakarsın. Yüklenme egzersizleri(dambıllar bilmem neler) ile kas geliştirirsin. Bunlar ayrı dokular, ayrı hücre tipleri.

Yağ yakmak, kilo vermek istiyorsan ya kalori kısıtlayacaksın, ya spor yapacaksın. En güzeli ikisi birden tabii. Spor yapmak istemiyorsan veya zamanın vs. yoksa kalori sayacaksın. Yaşın ve kilona göre olan bazal metabolizma hızından 200 kadar düşük kalori alacaksın günde. Daha pratik olarak söyliyeyim: Karbonhidrat kısacaksın. Ekmek ve unlu mamül olabildiğince yok.

Protein tozları kas geliştirmek isteyen kişiler günlük protein ihtiyacını karşılayabilsin diye kullanılır. Bu durumda bile spoara başlayan kişinin kilo fazlası varsa ilk 1 ay protein tozu önerilmez.

Özet: Protein tozu ile düzenli spor salonuna gidip kas geliştirmeyeceksen işin yok.
  • there is nothing left for me  (10.02.12 16:26:10 ~ 16:27:40) 
mantık kafadan yanlış zaten. çok kilo aldım bunları kasa çevirmem gerek diye birşey yok. yağ kasa çevrilmez. kilo aldıysa önce kiloları vermesi gerekecektir ki bu kilosuna göre en az 3-4 ay, ardından ağırlık antrenmanlarına başlayacaktır. bunlar da başlarda çok ağır olmayacağı için yine protein tozu falan gerekmeyecek. ağırlık çalışmasında ilk 6 ay protein tozuna gerek yok. bu durumda yaklaşık 1 yıl boyunca protein tozuna falan ihtiyacı yok. ama biliyorum ki o arkadaş proteini önce yumurta, et vs gibi gıdalardan almak yerine gidip fahiş fiyatla ithal ürün alıp kullanacaktır. aferin.


  • anubis026  (10.02.12 17:49:34) 
hocam ben de senin gibiyim kalori hesaplaması yaparak kilomu korumaya çalışıyorum.

sabahları bir kase nesfit: 200-300 kalori civarı
öğlenleri akdeniz salata: 200 kalori falan bu da.

akşamları da kafama göre takılıyorum çünkü zaten gün içinde 400-500 kalori almış oluyorum. ama kafama göre takılıyorum derken hayvan gibi asılmıyorum da. ton balığı veya tavuk yiyorum yanına pilav veya makarna (öğrenciyim). pilav veya makarnayı da çok fazla kaçırmamaya çalışıyorum. yaptığın iş çok efor sarfettirmeyi gerektirmiyorsa günde yaktığın kalori 2000 kalori civarında oluyor. ona göre kendin de hesaplayabilirsin yediğini içtiğini.

yalnız şunu söyleyeyim: kolanın bir bardağı 90 kalori. 1 küp şeker 20 kalori. bir dilim ekmek 70 kalori. bunlara dikkat etmek lazım. yesen de hesaplayıp yiyeceksin.

bu şekilde devam edersen kilo verebilirsin ancak spora da gidersen süper olur. protein tozu olaylarını oradaki abiler daha iyi bilir bence. ihtiyacın varsa kullanırsın orasını bilemiyorum.
  • yigitkaraca  (10.02.12 17:54:28) 
Protein de vucutta yag olarak depolanir. Yagi da kasa cevirmek diye bir sey yoktur yau. Efsane bunlar. Kas kastan cogalir, yag azalirsa kaslar gorunur. Rejim.


  • topuksuz ayakkabi  (10.02.12 21:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.