[]

çarpılıyorum mütemadiyen

bu aralar neye dokunsam elektrik çarpıyor yahu. ekstra bi sinir stresim yok. yünlü giymiyorum çok. hatta devamlı değişik kumaşta giyiniyorum. ama şu son 2 haftadır çarpılıyorum hep. dolmuş kapısı, dolap tutacağı, ofis kapısı, koşu bandı tutacağı, bilgisayar, kalorifer, metrobüste tutunacak yerler, insanlar vs.. her şey çarpıyor. devamlı eldivenle de gezemem ki. bahçede kar var, toprakta yürüyemem şu aralar. ne yapayım da atayım şu elektriği?




 
benim durum kedi köpek severken çok fena. belki havadandır? su da atar elektriği.


  • kediebesi  (10.02.12 10:37:47) 
ingilizcen varsa işe yarayabilir belki.

www.static-sol.com?
  • cakabo  (10.02.12 10:42:06) 
ayakkabılar için bir aparat var topukluk diye. ben uzun süre kullanmıştım etkilidir ayrıca.
www.nor.com.tr

  • cepuk  (10.02.12 10:46:54) 
antistatik bilezik?


  • jimicik  (10.02.12 10:48:42) 
karı kürü biraz kürekle:D sonra cıbıldak ayaklarını torpağa sohasen bişiciin galmiyir:)


  • expressive  (10.02.12 10:57:46) 
statik elektrik (vücudunda yük birikmesi) fizyolojinden çok giydiklerinle, özellikle ayakkabınla ilgili. kauçuk tabanlı, iyi yalıtkan olan ayakkabılarda bu oluyor. bir de yürürken giysilerin kendi kendine sürtündüğünde, atıyrum yün kazağına sentetik yapılı montun sürtündükçe kazağında pozitif, montunda negatif yükler birikecektir.

eğer yalınayak yürüyor olsaydın vücudun her zaman nötr yükte kalmaya devam edecekti.

öncelikle başka bir ayakkabı dene.

ikincisi de bir yerlere parmak ucunla değil de bir anda avuç içinle geniş bir yüzey kullanarak temas etmeye çalış. yükler sivri yerlerden püskürmeye daha meyillidir. temas yüzeyini arttırıp birim yüzeyden geçen akımı düşüreceğin için canın da yanmaz.

arada bir toprakla bağlantısı olan metalleri avuçlayıp boşalt kendini. yünlü giyme. ayakkabıları değiştir özetle.
  • nop  (10.02.12 10:58:08) 
Elektronik firmasındayım,tam mühendiz olmasamda sayılırm.
Atmanızın en güzel yöntemi çıplakla ayakla betonda dahi olsa dolaşın antitatik bileklik taksakta bizim üzerimizde çok daha fazlası birikiyor.Ben böyle rahatlıyorum.

  • TufanHan  (10.02.12 10:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.