[]

ithalat

Imac son hatirladigim kadariyla amerika'da en ust versiyonu 2000 dolardi. 3500 lira civari para yapiyor. Gecen bir elektronik markette 6600 liraya gordum. 3100 lira fark yani. Yarisi vergi evrak cart curt desek (ki sanmiyorum) tek aletten 1500 lira kar ediliyor. Orada calisan iki elemanin maasi yani.

Bu sadece bir ornekti illa elektronik urun degil. Gida, giyim vs her sey olabilir. Isin ozu bu ithalat isi bana cok mantikli geldi. 50 bin lira civari sermayem var. Ama tabi ki direkt ortaya dokup riske atmak istemiyorum. Once bu isleri yapan birinin yaninda calisip ogrenmek lazim. Varsa bir mesaj uzakliktayim guzel bir adamimdir kafam calisir.

Sizin bu konudaki dusunceleriniz neler onu merak ediyorum.

 
o iş zor. türkiye'deki apple ürünleri yanılmıyorsa fransa'dan bize geliyor. dolayısıyla iki kez ithal edilmiş oluyor. aracı olduğu için fiyat artıyor. ayrıca sen direk getirmek istese bir sürü yasal engelle karşılaşacaksın. apple ile anlaşman gerek türkiye distrübitörü için ki bunu sunan bir sürü firma olmuştur ama demek ki daha böyle düşünmüyorlar. yoksa paralel ithalat ile senin kar etmen için yine 6000 lira civarı satman gerekir diye düşünüyorum.


  • lorenzen  (10.02.12 01:16:38) 
ordaki asıl parayı devlet alıyor aka.

ha ama evet ithalat karlı yıne de.
  • bryan fury  (10.02.12 01:19:28) 
Olay apple degil panpa. Sadece ornek olarak soyledim. Birkac sey daha biliyorum boyle 1 liraya alip 30 liraya satilan ayakkabilar vs cok yakinlarimdan. Ailemde bu isleri yapan pek yok ama ben yapmak istiyorum. Tam kafama gore seyler.

Eski kiz arkadasimin babasi oto yedek parcasi ithal ediyordu. Kiz amerikan kolejinde okuyordu baya da zenginlerdi. Bu isleri yapan (bu saatte kalmaz gerci kimse) birileri varsa bana mesajla ulasabilir. Puf noktasi, su isin su kari vardir vs. Ben bu isi yapiyorum gel calis benimle derseniz de gelebilirim. Istanbulda yasiyorum.
  • serkan temiz  (10.02.12 01:24:22) 
şöyle ki apple içen konuşmuyorum daha basit bir ürün buldun diyelim bunu bşr kere ihraç eden ülkede tanıdığın olmadan yapamazsın malları konteynıra yüklenene kadar takşp edip prosedürleri ayarlasın ki işin sağlam yürüsün. gerisi kolay ama gerçekten kar marjı yüksek bir ürün ve elektronik olmayan bir şey bul ki kolay gelsin. bunu aracı firmalarada yaptırabilirsin dış ticaret firmaları var bu işi yapan fakat ben kendim halledeyim dersen ihraç eden ülkede bir organizasyon ve akreditif bilginin olması çok yardımcı olur sana. özetle zor değil ama ticaret cesaret ister


  • gündüz m  (10.02.12 01:26:16) 
turkiye de ithalat piyasasi artik kucuk/orta ithalatcinin degil de devlerin/kartellerin elinde.
bu sebeple %80 parsayi devler kapiyor kendi arasinda paylasiyor seni de oyunlarina dahil etmiyorlar.
adam cindeki fabrikayi komple kendine bagliyor senin tek basina ithal edecegin maliyet fiyatinin 1/10 una mal ediyor, karini koyuyor senin getirip satacagin fiyatin da altina satiyor senin edecegin kari da 10 la katliyor.bu sayede sana da guzelce iflas etmek kaliyor. tabi hala ufak tefek devlerin ilgilenmedigi kucuk paslasmalar yapabilecegin alanlar var ama geneli boyle.
  • artisnot  (10.02.12 01:31:13) 
Bir de su var ki, son kullaniciya satiyorsan, o ürünün orijinalinde olmasa bile 2 yıl garanti vermek ve turkce broşürünü eklemek zorundasın.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (10.02.12 05:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.