[]

rivotril

tamamen sıfır bilgi ile danışmaya geldim baştan belirteyim. bi arkadaş yaklaşık 2 hafta önce intihara kalkıştı. ondan sonra doktor ona bu ilacı vermiş ama kendisi oldukça şikayetçi. sözlükten de baktım hep kötü şeyler yazılmış. tamamen ergenlikten dolayı böyle bir şeye teşebbüs eden bir insana bu kadar ağır bir ilaç içirmek ne kadar doğru?

kendisi zaten ilerleme gösterdi başta diretip içmiyordu ama yine de intahara teşebbüs ettiği zamanlardaki gibi değildi. artık ilaçlara da pek sesini çıkartamıyor hala şikayetçi ama içmeye razı şu anda en azından. bir psikolog daha fazla yardımcı olamaz mı sizce? şart mı bu ilaçları içmesi? bağımlı olmasından korkuyorum. ilaçlarını aldığı zaman aşırı derecede depresif aşırı derecede mutsuz oluyor. çok üzülüyorum ama hiç bir bilgim olmadığı için bir şey de diyemiyorum ilaçlarını almaya devam etmesini teşvik etmekten başka.

sizin fikriniz nedir? konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum.

teşekkürler bi de şimdiden.

 
doktoru değiştirsin bu işler ilaçla çözülmez hava değişimi alsın başka şehir başka insanlar başka uğraş falan bulmasını sağlayın eskiden depresyon yaşamıştım ve bir müddet anti depresan kullandım çok kısa bir süre rivotril içmiştim (doktoru değiştirdim) 5 para etmeyen en amele doktorun ilacıdır xanax falan hepsi boş doktorlar hiçbirşey bilmiyor ve sadece statulerini devam ettirip bizi yolmaya and içmişler recep ivedikin psikolog sahnesi tamamen gerçek hayat aptal bir psikologla muhabbetle hayatın değişmez hayatın ancak hayatındaki sorunlar çözüldüğünde değişir. psikatıra gitmeyin bile hiç psikatır ancak beyninde arıza varsa şizofren veya başka tur ancak ozaman işe yarar psikolojik işten psikatır çakmaz diplomayla paranın amına kor bizim batı özentileri de işte dizilerle filmlerle pompalar bu adeti ergense oluruna bırakın zaten intihar edecek değildir o biraz gaza gelmiştir.

bir de bu ilaçları hep yabancıların hayat tarzına gore yapıyorlar testler denemeler hep yabancıların depresyon bilmem nesine gore ayarlanıyor batı toplumuyla biz çok başkayız bence ilaçlar beş para etmez çünkü oranın elması buranın lebelebisi gibi bamabaşka herşey
  • loquacious  (09.02.12 23:47:30 ~ 23:53:00) 
Ilaci icmeye devam etsin. 2 haftada bir de psikyatr a kontrole götürün.
Ek olarak psikologa götürebilirsiniz. Faydasi olur.

" Ben artik düzeldim, intihari düsünmüyorum vs. " derse inanmayin. Sürekli dikkat edin. Bu durumu atlatmasi 2-3 yil belki daha fazla bile sürebilir.


Not: Suan ilk bastakine göre durumu daha iyiyse ilac sayesindedir.
  • caks  (09.02.12 23:54:04 ~ 23:54:56) 
iyi bir hekim arkadaşına veriyorsa bu ilacı, ondan hayır geliyor demektir.

ilaçla çözülmez bu işler diye amele amele konuşmayın millet 6+ yıl hıyar gibi ilaç yazmaya okumaz. tamam iş sadece ilaçla değil ilaç terapinin desteği olur.

psikiyatra devam etsin. ilaca da devam etsin. ilaçların yan etkisi var 1 ay kadar depresif takılır sonra toparlamaya başlarlar.
ağzı olan konuşuyor amk.

edit: tom riddle gibi açıklarsanız sorun yok :)
  • vital  (10.02.12 00:14:06 ~ 00:33:55) 
intihar gecmisi olan insanlara klonazepam gibi benzodiazepin turu ilaclarin verilmesini ben cok dogru bulmuyorum, intihar riskini az da olsa arttiriyor. doktoruna soylesin, rivotril yerine bir antipsikotik de verebilir, o da ajitasyonu azaltacaktir.


  • tom riddle  (10.02.12 00:28:15) 
Bu ilacin bagimlilik yapici bir özelligi oldugu icin (duruma göre) zaten cok fazla kullandirilmaz.
Hasta ilk bastaki yogun duygu ve düsüncelerden biraz arininca ilac degistirilir.
Ilac ilk kullaninda bir süre hasta üzerinde; reflekslerde zayiflama, sürekli uyuma istegi, yorgunluk, bas agris,uykusuzluk, sinirlilik ya da kabus görme gibi hafif yan etkileri genelde gösterir.
Bunlara bakip ilaci birakmak cok yanlis olur.
  • caks  (10.02.12 00:47:45) 
@loquacious
"bence ilaçlar beş para etmez çünkü oranın elması buranın lebelebisi gibi bamabaşka herşey"

bu tespitinizin dayanağı nedir? tıp dünyası tarafından genel kabul görmüş periyodiklerde yayımlanan ve yüksek citation sayısına sahip ingilizce makalelerle cevap verirseniz çok daha inandırıcı ve ikna edici olacak.
  • compadrito  (10.02.12 01:50:59) 
belki ilacın yan etkileri var vs. ancak bunları okudu diye bırakmasın ilacı. başka bir hekime danışmadan yapmasın.

çünkü küçümsenecek bir şey değil bu. intihara kalkışmak. ergenlikten dolayı teşebbüs filan diye hafife almayın. maddiyatları ne kadar yetiyorsa tedavilerini yaptırsın.

benim amcam genç yaşta intihara kalkışmıştı. üzerinden belki 20 sene geçtikten sonra intihar etti. çoluk çocuk ortada kaldı.

intihara meyilli kişilerin takip edilmesi gerekli. küçümsemeyin.

ve arkadaşınızdan gizli ailesi ile de bu konuları konuşun bence. şakaya gelmez.
  • mea maxima culpa  (10.02.12 01:54:07 ~ 01:55:15) 
rivotril o kadar da abartılacak bir ilaç değil benim sürekli kullandığım ilaç... dozu mümkün olduğunca düşük tutun ve gün içerisine bölün... veyahut sürekli titrasyon yaparak güvenle kullanılabilir... bir çok doktorda ne yazık ki bunu bilmez ve akşam yatmadan önce tek doz verin der...kesinlikle bu şekilde kullanmayın...titrasyonu da google dan araştırıp öğrenin...


  • big boss  (20.09.13 14:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.