[]

Sözlük Komandolarına Tel Örgü ve Roket Sorusu

Portatif bir roket atarla atıla bir roket çelik tel örgüyü geçebilir mi? Tamam patladığı zaman tarumar ediyordur da, atıyorum delip geçip 50 metre arkasındaki aracı vurabilir mi?

Neden soruyorsun diyenler için, karakolların dışlarına yüksek ve birden fazla katmanlı çelik tel örgü yapılsa bir faydası olur mu diye geldi de aklıma. Tabi havan topu için faydasız...


 
merhaba,
roket çarptığı yerde patlıyor, arkasına ancak ikinci bir roket geçebilir, delici özelliği olan bir roket hatırlamıyorm şahsen, yapmıştır ama bu amerikalılar :)
selamlar.
  • ohtararan  (09.02.12 16:58:22) 
Atılan rokete bağlı :) Çarptığı yerde bödöf patlayan bir şey delemez yeterince güçlü bir materyalden kat kat yaparsan. Ama dümdüz patlayan değil tankların SABOT mermilerine benzer çalışan roketler deler gider.

en.wikipedia.org/wiki/File:Sabot_separating.gif
  • jesterdvine  (09.02.12 17:02:45 ~ 17:03:24) 
geçemez ama bahsettiğiniz telin bir kafes gibi karakolu kaplaması lazım , zaten atılan roketler yuksek noktalardan genelde yukardan aşağıya dogru atılır. bu yüzden proje ölü doğmuş olur faydası olmaz . kimse yer hizasından roketatar atmaz. baskınlar genelde yuksek bi mevkiden roket atar , bixi vb seylerle yukardan acılan ateşin yanı sıra ters istikametten yapılan sızmalarla olur. bu noktada sızmayı engellemek için zaten dikenli teller , mayınlı bolgeler filan yapılır karakollara.


  • kennym  (09.02.12 17:04:20) 
tomahawk lar (tamam roketatarla atilan bisi diil ama teknoloji hakkinda fikir vermek icin yaziyorum) yer altindaki siginaklari bile oraya ulasana kadar her turlu duvari binayi delip gecebiliyor. Hatta kamera kontrolu falan var diye hatrliorum


  • rentts  (09.02.12 17:38:05) 
Tomahawklar füze yalnız bir de öyle bir şey var. Teknolojileri oldukça farklı. Onların güdümlüsü,ısıya duyarlısı,hedefi takip edeni boku püsürü bir sürü çeşidi var. Ama RPG tarzı olanlar dokunduğu an patlar.


  • skywalkeremre  (09.02.12 19:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.