[]

Denklik

Türkiye diplomalarının yurt dışındaki denklikleriyle ilgili bilgi alınabilecek yerler, siteler? Dış diplomaların yök denkliğiyle ilgili birsürü bilgi var fakat bana tam tersi lazım...




 
bazi ülkelerde almanya gibi denklik icin opradaki bir üniversiteye basvuruyorsun ve ordaki title lari kullanmaya hak kazanabiliyorsun. ama özel sektörde hic bir zaman sorulmaz bunlar.

bazi alanlarda nereden alirsaniz alin (istisnalar olabilir) belli ek sinawlar yapmaniz lazim mesela amerikada tip gibi.
  • serabetan  (09.02.12 12:19:59) 
ek olarak diploma derken,üniversite diplomasi olarak ele aldim fakat lise diplomarlarinda da denklik sorunlari cikabiliyor ülkeden ülkeye,ek dersler,ek sinawlar yapmanizi bekleyebiliyorlar.mesela cografya,matematik etc.ama türk diplomalarinda genelde avrupa icin lise seviyesinde alana bagli olarak degisebilmekle beraber neredeyse tam denklik var.

üniversite seviyesi icin bi yukaridaki cevaba bakiniz.
  • serabetan  (09.02.12 12:21:45) 
evet, üniversite. eczacılık ve teknik öğretmenlik.


  • helal olsun ustasi  (10.02.12 08:49:15) 
bilmiyorum birlesik mi bu bölümler ama

her iki bölüm icinde özel sektörde(farma firmalarinda) denklik gerekmez(eczacilik icin %10luk hata payi birakiyorum).

ama eczacilik icin gideceginiz ülkede devlette calisacak ya da kendi eczanenizi acacaksaniz muhtemelen ek sinawlar yapmaniz gerekecektir.ayrica o ülkenin dilini bilmek gerekir.

teknik ögretmenlikte ise amac ögretmen olmaksa imkansiza yakin diyorum.o ülkenin dilini anadil seviyesinde bilmekten baska muhtemelen oradaki egitim kurumlarindan tekrar belge alinmasi gerekir.özel sektör icin yine o sirket kabul ettikce birsey olmaz ,danisman olarak gösterir etc.
  • serabetan  (10.02.12 11:43:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.