[]

laptop mı desktop mu?

şimdi laptopum bozuldu çokta severdim keratayı ama yerine yenisini almak şart oldu.

limitim max 2000tl.

laptop istiyorum çünkü rahat alıyorum kucağıma kah film izliyorum kah fotoğraflarımı düzenliyorum.
ama maddi kaynağımı sağlayacak kişi laptop çabuk bozuluyor masaüstü al diyor.
fikir ve tavsiyeleriniz nelerdir? bir kaç model önerebilir misiniz?

full hd olsun ekran kartı yüksek olsunun yanında photoshop ve bir kaç fotoğraf revize programı kullanacağım. bunun dışında çok hızlı olmasını istiyorum keza fotoğraf boyutları büyük olduğundan kaydederken vs beklemek hoş değil.

sonuç olarak 2 şey için kullanacağım full hd film izleyip fotoğraflarımı toparlayacağım.

 
2000 lira bütçe ise hertürlü laptop, ortalama ömür konusuna gelirsek, 3-4 yıl kullanırsın sonrasında zaten yeniliyorsun...


  • strtjk  (09.02.12 11:29:43) 
benim bir arkadaşım packard bell'in 6 gb ram ve 2 gb ekran kartlı i5 işlemcili laptop modelini bir kaç hafta önce 1600 tl ye 10 takside aldı makine yağ gibi.. Bana kalırsa üretimden kaynaklanan hatalar dışında laptopun kullanılabilirliği ne kadar iyi baktığına bağlı bir şey..Hp ye de hep kötü derler ama 2007 yılında aldığım hp laptopum daha bir kere bile servis yüzü görmedi mesela eskidiği için değiştirmek zorunda kaldım.. yazın acer'ın 4gb ram 1 gb ekran kartı amd li bir modelini 900 tl ye almıştım hd filmler ve photoshop performansından gayet memnunum..


  • joehigashi  (09.02.12 11:37:33 ~ 11:39:34) 
2000 liraya iyi bir laptop alirsin, bende acer aspire 3690 var nuh nebiden kalma, ilk ciktiginda almistim 7 sene oluyor yanilmiyorsam, arada kufretsem de yavasligina hala kullaniyorum. masa ustunu her turlu upgrade yapip torunlarina birakabilirsin ama koltuga kurulup kucagina alamazsin, gerci denemedim ama galiba olmaz.


  • oeh  (09.02.12 12:08:29) 
ikisini de al. 1250 liraya süper bi masaüstü dizer, kalan parayla da uygun fiyatlı bir laptop alırsın. kampanyalardan falan 700 800e amd işlemcili güzel laptoplar düşüyor hp dir asustur arada öyle onlardan alırsın bitane çok ta önemli değil özellikleri. hepsi karşılar ihtiyaçlarını, bunun yanında süper performanslı bir masaüstün olur. ayrıca laptobun ömrü oldukça kısa olacağından(2milyar 3 milyar versen de kısa meretlerin ömrü) ucuza aldığın için değiştirmen de daha kolay olur. 2milyarlık aldığında da 3 sene sonra ölecek, 750ye aldığında da. ha macbook falan alırım uzun ömürlü olsun diyorsan "çok para be" derim.


  • cura ut valeas  (09.02.12 12:18:16 ~ 12:19:49) 
abi desktop ne ya milenyum çağındayız...


  • almadovar  (09.02.12 13:45:37) 
eğer çok çok hızlı istiyorsan ssd(solid state drive) li birşeye bakman lazım o kaliteli yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla kolayca düzenlemelerini yapabilirsin ama fiyatları baya yükseltiyorlar. birde fikir vermesi açısından yazıyım. 2 hafta önce vatan ın %25 indirimiyle 1384tl ye i5 2450m 2.5ghz,2gb nvidia gt540m,8gm ram,750gm hdd li lenovo aldım 4 yıl civarından idare eder kullanım ihtiyacları çok değişmeşse. bence oyun oynamıyorsan desktop alma birde son olarak. kolay gelsin.


  • jedilance  (09.02.12 15:23:28 ~ 15:24:27) 
merhaba
laptop aldın mı kendine ilanın eski mi yoksa ben de sıfır bir laptop var
özellikleri bayagı iyi ve çok da ucuz
  • merakist  (15.04.12 10:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.