[]

java projesi

sabah da sormuştum gerçi ama akşamcıların da fikrini almak istedim..

birinci sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. bu dönem java ile ilgili bir proje hazırlamam lazım 4 kişilik bir takımla. ders notu büyük ölçüde bu proje baz alınarak verilecek.

hangi konuda çalışacağımı da gelecek haftaya kadar hocaya bildirmeliymişim. ancak dönem ilerledikçe neyi, ne kadar yapabileceğim.. şimdi seçeceğim proje kolay mı, zor mu gelecek bir fikrim yok. o yüzden bu konuda fikirlerinize muhtacım. yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz, ne üstünde çalışırdınız? bu zor olur diye düşünüp söylememezlik etmeyin, atış serbest. aklımda bir şeyler kıvılcımlayacak bir iki fikir dahi kafi.

bu arada, sabahki duyuru şu idi:
www.eksiduyuru.com

link vasıtasıyla hocanın örnek olarak gösterdiği kırk küsür projeye de göz atabilirsiniz.

teşekkürler..

 
2010 yılında aynı ders için E-Journal projesi yapmıştık biz. Bilmiyorum lab'larda hala zorla journal tutturuyor mu David ama, bizim zamanımızda tuttururdu. Her lab'da ne yapacaksın planlaman, yapmadan önce bir deftere yazman gerekirdi. Güzel bir proje bu, genelde textbox ve button'lardan oluştuğu için çok uçuk kaçık şeyler öğrenmen gerekmiyor. Aynı zamanda -projeyi kendiniz yaparsanız- final sınavına da hazırlanmış oluyorsunuz size öğrettikleri şeyler de genelde textbox'lar button'lar falan olduğu için. Önceki duyurundaki linke de bir baktım da, orada Tile Puzzle var. Onun da grafikleri çok kolay olur, algoritmasını da internetten bulursun. Hatta biz lablardan birinde yapmıştık onu, algoritmayı direkt David vermişti.

Bu arada bizim dönemde yapılan diğer projeler (isimlerini sıkıyorum biraz, tam hatırlamıyorum):
- City Planner (Bu zordu ama, Sim City gibiydi.)
- Calorie Calculator (Yiyeceği seçiyorsun, kalorisi geliyor. Basit bir şey.)
- CS101-102 Tutorial (Sana dersle ilgili sorular soruyor, bazıları boşluk doldurma bazıları şıklı.)

Son bir şey daha: Projenin aşamalarında projeyi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. Bir sürü yaratıcı fikirler sunun, sizden istedikleri bu. Sonra projeyi koda dökme kısmında her önerinizi yapamazsanız da olur. Zaten büyük ihtimalle 6 alırsınız, çok çok iyi bir proje yaparsanız da 8. 10 alan pek çıkmaz.
  • kingdom of rust  (08.02.12 22:43:31 ~ 22:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.