[]

korsan kitabı nasıl ayırt ediyorsunuz

bugün sahafta karar veremediğim için bi türlü alamadım,
nasıl anlaşılır ki bu bi yolu var mı
bi de ciltli korsan kitap yoktur değil mi, var mıdır,
bi yardımcı olun nolur?
teşekkür ederim şimdiden.

 
hologram olmuyor mu orjinallerinde? bir de orjinal kitaplar genelde kabartmalı olur harry potter'ın falan sahtelerinde kapaklarda kabartma yok mesela, fakat her yayınevinde aynı değil malum.


  • yuto  (08.02.12 18:47:12) 
hologramlara kanmayın hemen sakın. 2011 basımlı kitapların üzerine 2004 yılı hologramları basıyorlar kimi zaman. tarihini, sahiciliğini kontrol edin hologramların, aynı zamanda sayfa ve basım kalitesine dikkat edin.

ilk iki söylediğim nesnel bir şekilde kontrol edilebilirken, ikinci ikisi sizin deneyiminize kalmış.
  • demcan  (08.02.12 18:50:50 ~ 18:51:12) 
fiyatı belirleyebilir. piyasa fiyatlarından çok düşük olmamalı.
bandrol belirleyici değil.
ciltten kastınız jelatin sanırım. jelatinlemek zor bir iş değil.
kitapevlerinden almak gerek eğer korsan olmasın diyorsanız.
birde sayfaları silik falansa oda belirleyici olabilir fakat basım kalitesi garantisi veren korsanlarda var.
  • neysene  (08.02.12 18:51:13 ~ 18:52:40) 
eline alıp bakıcan, bi sağına soluna bakıcan. elinle tartıcan. belli eder malzeme kendini. baskılar da, hologramlar da kurtarmıyor artık durumu. kullanılan malzeme ve renklere dikkat et çözersin.


  • pomolilik  (08.02.12 18:55:58) 
yazım hatalarından anlaşılıyor en çok. korsanlarda berbat yazım hataları oluyor.


  • devilred  (08.02.12 18:56:55) 
korsan ve orjinal kitap bolca alan biri olarak söyliyebilirim ki tek fark yazı düzeni, korsanın fotokopi olduğu çok belli olur, sayfalar aynı hizada olmaz elbet farklılık olur. onun harici kapağı kabartmalı yaldızlı her türlü korsan gördüm anlamak imkansız.


  • trajikomix  (08.02.12 19:01:14) 
Bildiğim tüm öğrencilere açık bi mekanda 5 liraya satılıyor ve orjinalinden ayırt etmenin bence pek imkanı yok düz kitaplarda. Ha resimli falansa arada belli oluyo.


  • roket adam  (08.02.12 19:06:26) 
kitabın arkasında ki fiyata bak.
en fazla o fiyat üzerinden %20 indirim yapmış ise al.
misal 20 liralık kitabı sana 16 a veriyorsa al.
ama tutup 10 lira diyor ise alma.
birde tipinden belli olur gibi.
diğer sattığı kitaplara bak varsa..
benim arkadaş sokakta satıyor ama hepsi orjinal.
kitabın fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim yapıyor işte.
o da yüzde 40 indirim ile alıyor.toptan.
  • Jan Valjan  (08.02.12 19:14:12) 
kitap hafifse, yumuşaksa (yani sayfalarını hızlıca karıştırırken çok rahat kıvrılıyorsa, çünkü orijinal kitap sert olur), en önemlisi paragraflar yaprağın üzerinde yamuk basılmışsa kesin korsandır. cilt konusunda haklısın. yapabiliyor olabilirler ama ben hiç görmedim. bir de fiyat konusu çok doğru söylemiş arkadaşlar. yayınevinden başka kimse ciddi bir indirime gidemez. zarar ederler ki niye bunu istesinler?

bir de kitap everinde kalitesiz baskılar olabiliyor tabi, bazen bazı partilerde hatalı basım olabiliyor. matbaadan kaynaklı sorunlar yani. mümkündür.
  • yellow brick road  (08.02.12 20:06:14 ~ 20:09:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.