Giriş
(5)

Android Uygulaması Yazma Hakkında

dmotwww
Bu sene okul projesi olarak android veya ios için bir uygulama yazmayı düşünüyorum.Sizce bu iki sistemden hangisi daha kolay ve çabuk öğrenilir?Kaynak açısından okumamı tavsiye ettiğiniz veya önerebileceğiniz tutorial var mı? (İngilizce sıkıntım yok)Proje olarak aklınıza gelen ilginç ve parlak bir f
Bu sene okul projesi olarak android veya ios için bir uygulama yazmayı düşünüyorum.

Sizce bu iki sistemden hangisi daha kolay ve çabuk öğrenilir?
Kaynak açısından okumamı tavsiye ettiğiniz veya önerebileceğiniz tutorial var mı? (İngilizce sıkıntım yok)
Proje olarak aklınıza gelen ilginç ve parlak bir fikir var mı? (Daha önce bu sistemler için uygulama yazmadığım düşünülürse)
0
dmotwww
(08.02.12)
Barkod okuma uygulaması tasarlayabilirsiniz. (iOS için söylüyorum)

Amerika'da benzerleri var. Telefonu bir ürünün barkoduna tutuyorsunuz, ürünün adını vs. veriyor ve yakınlardaki büyük marketlerde veya işte teknolojik bir ürünse teknoloji marketlerindeki fiyatlarını yazıyor. Böylece siz de o ürün nerede kaç liraymış görüp karşılaştırma yapabiliyorsunuz. Amerika'dakini biz de yükleyebiliyoruz ama bizim ürünlerimizin barkodlarını tanımıyor ne yazık ki, bu yüzden de kullanamıyoruz.

Veya bizi rahatsız eden ve engellemek istediğimiz bir numarayı engelleyebilmemiz için bir uygulama tasarlayabilirsiniz. Apple'ın app store'unda olan bu tarz uygulamalar çalışmıyor, işe yaramıyor. Ancak jailbreak yapıp Cydia'dan iBlacklist uygulamasını indirmek gerekiyor, onu da ben yapmıyorum. Ama bu tarz doğru düzgün bir uygulama olsa, App Store'da ücretli de olsa alırım yani bilesiniz.
0
marcelle
(08.02.12)
Android için java bilmen gerekir. Java başka teknolojiler/sistemler için de kullanılabileceğinden daha geniş bir kullanım alanı var.
0
human genom
(08.02.12)
marcella güzel önerilerin var. Ben de android kullanısıyım (Samsung Galaxy S). Saydığın programları falan biliyorum aynı sorunlar var işte hep. Benimki okul projesi olacak (söylemeyi unuttum daha 1. sınıf. Büyük ihtimalle bitirme projesi falan diye düşündün). O anlamda bu kadar ciddi işe girebileceğimi sanmıyorum ama saol :)
0
🌸dmotwww
(08.02.12)
Hımm, ya pardon ben 1. sınıf olduğunuzu bilmiyordum...
0
marcelle
(08.02.12)
bir not tutma uygulaması yapabilirsin.
online olabilir veya yerel bir db kullanabilir.
gerçi cogu telefonda bu özellik vardır ama yapımı kolay bir uygulamadır.
bence java kullanman cok daha mantıklı olur.
gerçi iosda hangi yazılım dili kullanılıyor bilmiyorum.
0
vadrigar
(09.02.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.