[]

Mühendislik yüksek lisans programları hakkında birkaç soru

Selam.

Yüksek lisans programları hakkında soracağım birkaç şey var. cevaplarsanız çok sevinirim.

1-Bazı okulların sitesinde minimum ALES puanı için 55 yazıyor ve ana bilim dalı tarafından sonradan belirleneceği söyleniyor. örneğin itü endüstri müh. yüksek lisans için 86 isterken yıldız teknik üniversitesi 55 diyor ve sonra belirlenecek diyor. Bunun belirlenmişine ulaşma imkanım var mı yada ytü. vb. üniversitelerin ne istediğini biliyor musunuz?

2-itü, işletme ve mühendislik yönetimi bölümlerine endüstri mühendislerinin alınmayacağını yazmış sitesinde. durup düşünüyorum, bir açıklama getiremiyorum. çünkü mühendislik yönetimi yüksek lisansı endüstri mühendisliğinin altında açılan bir program.. cidden almıyorlar mı endüstri mühendislerini?

3-mesela yıldız teknik üniversitesi genel not ortalaması için "belki göz önünde bulundurulur," diyor. koşullarda genel not ortalamasının olmaması gibi bir ihtimal söz konusu mudur?

4-var mıdır bu saçma sapan sorularımın cevabını alabileceğim güzel bir site? www.yukseklisans.com işime yaramamakta ısrarlı gözüküyor. sorularım derken, özellikle üniversitelerin talep ettikleri minimum ales ve genel ortalamaları merak ediyorum..

saygılar.

 
1- unıv sayfasından takip etmen gerek. mulakatlardan once fln ilan eidliyor.
2- cidden almıyorlar.
3- değil, kontenjana gore illa bakarlar.
  • bryan fury  (07.02.12 19:57:08) 
1- belirlenmiş olsa yazardı ama 80 altında kalmamaya calıs. bi nevi ön degerlendirmedir.

2- programların içeriği cok benzedigi icin. zaten lisans end. muh. derleri alıyorlar y.lisansta. gerenk yok yani.

3-olabilir tabi, yeterince yuksek ales ve dil isteniyorsa dil puanıyla. talebe göre degişir demek istiyor adam, gerekirse bir sıralama unsuru olarak kullanacak.

4-boş
  • amlakit  (07.02.12 19:59:52) 
2.sorunun cevabını veriyorum. bence başvurunu yap benim 2 arkadaşım itü de ikisinin lisansı endüstri mühendisliği olmasına rağmen ikisi de mühendislik yönetiminde fakat bilimsel hazırlık okuyorlar. yani yüksek lisans 3 yıl gibi bi sürede bitecek onlar için. tabi muafiyet sınavından geçersen sen daha kısa sürede bitirirsin.

3.soruna cevap veriyorum. yıldız önüne geleni alıyor. kalitesini düşürüyor. yıldız almadan önce yazılı sınav yapıyor. değerlendirmeyi buna göre yapıyor. sözlü mülakata girmiyorsun (ya da yazılıdan geçince giriyorsun tam emin değilim) ama yazılı sınavından eminim. o yüzden not ortalamasından önce yazılı sınav başarısı geliyor olabilir.

endüstri mühendisi isen ve alesin 85 altında ise durum zor zaten. bir endüstri müh olarak endüstricilerin çok iyi ales notları aldığını söyleyebilirim. nerden takip edeceğin konusuna gelince istediğin üniversitelerin fen bilimleri enstitüsü sayfalarında yüksek lisans şartlarını okumak en sağlıklısı olur.
  • meksi  (07.02.12 21:01:14) 
ya endüstri mühendisine mühendislik yönetimi için bilimsel hazırlık verildiği bilgisinde yanlışlık var ya da o mühendislik yönetimi programında büyük bir yanlışlık var.

mühendislik yönetimine, amlakit'in dediği gibi endüstri mühendisliği lisans programıyla örtüşme oranı yüksek olduğu için endüstrici alınmaz. hem alacaklar hem de bilimsel hazırlık verecekler.. yok artık.
  • galadnikov  (07.02.12 21:11:21) 
bizzat arkadaşım okuyordu 2 yıl önce giriş yapmıştı. finans yönetimi diye bir bölüm var mı itü işletme fakültesinde. bilimsel hazırlık okuduğunu biliyorum çünkü.


  • meksi  (07.02.12 23:02:22) 
galadnikov haklı, yarın bu bilgiyi teyit ettiricem. itü müh.yönetiminin hazırlık dersleri itü end. muh.den zaten direk


  • amlakit  (08.02.12 03:43:40 ~ 03:44:06) 
sordum itü müh.yönetiminde end. muh.den insanlar varmış ama bilimsel hazırlıksız direk bolume baslıyolarmış


  • amlakit  (10.02.12 02:30:24) 
ben de sordum. şimdi benim giren arkadaş (lisansı endüstri) aynı sınıftaydık ama makineden çap yapmıştı. oraya girerken makineci gibi girmiş. aslen endüstrici olmasına rağmen. o yüzden bilimsel hazırlığı varmış.


  • meksi  (10.02.12 21:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.