[]

The Secret

kuantuma inanır mısınız?bu kitabı okuyupta uygulamaya koyan var mı?hiç olmayacak birşeyi düşünüpte oldurduğunuz olaylar nelerdir?




 
dırnaklarınla kazıyınca oluyor.
motivasyon da önemli ama transa geçmiş halde gezemeyeceğimize göre anca tespih çekilebilir ya secret, ya secret diye.
bir insan akılsız, beceriksiz, vs. ise onun varoluşunu ne bir kitap değiştirebilir ne de bir insan.
bknz. lotoyu kazanıp birkaç yılda fakir hayatına geri dönen talihliler.
  • 9kuyruklukedi  (07.02.12 15:49:24) 
havada durdum birde dünyayi yerinden oynattim.

su yukaridaki cümleye ne kadar inaniyosan o tarz "kuantum gücüyle mutluluk","atomalti parcaciklarla sevgili bulma" gibi abuk sabuk kitaplara inan derim.

istek,basari,azim,iyi niyet ve tecrübe disinda sana yardim edebilecek pek birsey yok.iyi niyet hatta sadece ek birsey.

onun disinda mutsuz olmadan,dibe batmadan da olmaz bu isler.
  • serabetan  (07.02.12 16:08:37) 
ona inanma buna inanma ne ye inancaksınız?ayrıca sen birşey beklmiyosunda noluyo snn çok mu farkın oluo bay andaval?


  • kral  (07.02.12 16:17:37) 
umut fakirin ekmeğidir ve bütün kişisel gelişim kitapları ve şans oyunları bu umudu sömürür. hep o küçük ihtimalin peşinden gideriz. mucizelere bile inanırız. ama kimseninkinden daha farklı olmaz hayatımız. istisnaları düşündükçe gizli gizli yaşlanırız. oysa bir zamanlar "şunu yapsaydım" dediğimiz bir liste vardır, pek bahsi geçmez. işte onlar bir zamanlar inanman - yapman gereken ama yapmadığın, yapmayı akıl edemediğin şeylerdir.


  • 9kuyruklukedi  (07.02.12 16:22:15 ~ 16:23:12) 
Bir şeye inanmış olmaksa önemli olan, sırf inanmış olmak için inanıyorsanız asıl andaval sizsiniz kusura bakmayın. Ve bir şeyleri kazanmaktan aciz olup da böyle basit inançlara, mutluluk pazarlamalarına, saçma sapan reklamlara inanmakla bir halt olmuyor belirteyim dedim.


  • McScReaM  (07.02.12 16:31:31) 
insanda böyle bir irade olduğunu sanmıyorum, bu iradenin varoluşta olduğunu da ama iyi bir fikir gibi geliyor bazen, bunun üzerine teknikler geliştiriliyor ama hep olması gerekenler oluyor.


  • rn  (07.02.12 16:38:09) 
aksi kanıtlanmadığına göre evet ya da hayır demenin birbirinden hiç bir farkı yok bana göre, ikisi de boş fanatikliktir. denemekten zarar gelmez. 24 saat "pozitifim pozitifim" diye dolaşmak değil zaten olay, mutlu olmak için düşünce tarzına yenilik getirmek. tabi işe popülize edilmiş secret'tan değilde doğu felsefesinin basit halinden başlamak daha iyidir. amaç "çok para gelecek" diye düşünüp çok para gelmesini beklemek değil; beklentilere girip sonucunda hayal kırıklığına uğramak ve hayata küsmek, benden bi bok olmaz falan demek yerine elindekine şükredip, sadece olacakları deneyimlemek, olaylara daha geniş açıdan bakabilmek ve gelen fırsatları kaçırmamak. bunların sonucunda hep istediğin şeylere ulaşırsan da bonusu olur, ama o düşünce yapısına geldiğinde çok paran olmasa da, spor araban olmasa da mutlu olabilirsin.


  • r_u_h  (07.02.12 16:47:47) 
bunlar yerine basarili birinin biyografisini okumak hem daha cok motive eder hemde ögretir diyerek ekleme yapmak istiyorum.

kisisel gelisim kitaplari gercekten bos seyler ondan tamah etmeyin mümkünse.
  • serabetan  (07.02.12 18:00:22) 
İnanmış olmak için değil inanmak istediğim bir şey olduğu için inanıyorum.Ayrıca bir şeyleri kazanmaktan aciz olmamak için buna inanıyorum. Bunlara para harcayıp harcamadığımı bilmeden birşeyler yazmakta neyin nesi?Hani derler ya bilip bilmeden konuşmamak gerek....


  • kral  (09.02.12 19:26:21 ~ 19:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.