[]

Tivibu Ev JDownloader Modem Yeniden Başlatma Sorunu

Yaklaşık bir aydır evimde "Tivibu Ev" var.

Kurulum yapıldığında eve AirTies Air 5341 Kablosuz Modem ve AirTies Air 7120 IPTV STB bağlandı.


Tivibu Ev kurulumundan sonra JDownloader ile modemi yeniden başlatamaz oldum.

Daha önce kullandığım AirTies RT-205 Kablosuz modemimle her şey yolundayken, şimdi IP'yi yenileyemiyorum.


Yeni gelen modemi kullanmaya başladıktan sonra JDownloader ile "Yeniden Bağlan Betiği" oluşturmayı denedim ama başarılı olamadı JD.

Ayrıca önemli bir sorun da, modem arayüzünden el ile "yeniden başlat" dersem de salonda Tivibu Ev'den TV izleyenlerin yayını gidiyor.

---------------------

SORU:

Tivibu Ev için, modem iki adet IP alıyor biri TV yayınını tanımlayan "10" ile başlayan, teknik görevlilerin "onlu IP" dedikleri IP;
diğeri de standart internet bağlantısı için gerekli olan IP.

JDownloader'dan onlu IP'ye dokunmadan AirTies Air 5341 in standart IP'sini nasıl yenilerim?

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler...

 
tivibu ev teknolojisini tam bilmiyorum ancak çıkış ip si olarak kullandığın ip adresini yenilemen her halukarda bağlantının gitmesi doğal olarak yayınında kopması anlamına gelir (ekstra 2 adet wan ip si vermiyorlarsa ki sanmıyorum böyle olsa dahi interface bazında reset yapman gerekir onuda airties yapmaz tahminimce.


  • ned flanders  (06.02.12 11:10:17) 
rt-205 arayüzden modeme yeni ip alıyordu JDownloader betiğiyle (java script).
makine kapanmadan yeni ip alıyordum eskiden.

ayrıca tivibu ev'de 2 adet ip veriyorlar.
tv yayınınki statik, internetin dinamik.

benim amacım dinamik ip'yi ihtiyaç oldukça yenilerken, tv yayınına dokunmamak.
  • midnight exe  (06.02.12 23:15:28) 
sadece ppp yi düşürmenin en kolay yolu username de bir değişiklik yapıp sonra eski haline almak..bunu yaptırabiliyorsanız session sonlanır yeni ip alirsiniz.


  • ned flanders  (08.02.12 15:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.