[]

AÖF / Askerlik Kanunu Değişikliği

Selam millet,

geçtiğimiz günlerde Bülent Artınç askerlik kanunu ile ilgili bir değişiklik yapacaklarını söylemişti. Bu değişiklikte bir madde varki aöftekileri acayip ilgilendiriyor. Aöf'te iki sene üst üste kalınca askerlik tecil edilmiyordu. Bununla alakalı bir düzenleme olacakmış.

Aşağıda bir haber linki var. Bu konuyla alakalı bilgisi olan varmı, gerçek mi yoksa yine bedellideki gibi 25 yaş diyip duygularımızla mı oynuyorlar.

www.sabah.com.tr

İlgili kısım;
"Günümüzde birçok üniversitede okula devam mecburiyeti bulunmaması ve sınıf geçme yerine ders geçme uygulamasına geçilmesi nedeniyle fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin askerlik ertelemesi şartlarından olan okula devam mecburiyeti ve iki yıl üst üste sınıfta kalmama zorunluluğunun kaldırılması da amaçlanıyor. Tamamen teknik bir düzenleme, teknolojik olarak artık kontrollerin ve nüfusa kayıt sisteminin bilgisayarla yapılabildiği günümüzde birtakım prosedürlerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor."

 
zaten örgün öğretimde okuyan birisi için 2 yıl üst üste kalma durumunda askerliğe bir etkisi yok. tamamen aöf lüler için geçerli. askerliği kaldıramayacakları için dolaylı yoldan bu şekilde yapmaya çalışıyorlar sanırım.


  • pipbull  (05.02.12 15:56:47) 
bu henüz ham fikir aşamasında. kanun tasarısı bile olmadı henüz, ne zaman olur orası da meçhul. o zamana kadar çok detay değişir, şimdiden ne desek boş olacak.


  • demcan  (05.02.12 15:58:22) 
Bazı forumlarda imzaya sunuldu gibi söylemler geçiyor, açıkçası ben de pek takip edemedim olayı.


  • baterist  (05.02.12 16:09:41) 
onu diyenler bir zahmet www.tbmm.gov.tr sayfasından tasarıyı bulabilirlerse biz de okuyup yorum yaparız üzerine.


  • demcan  (05.02.12 16:12:46) 
ekleyip göreceğiz o zaman.


  • baterist  (05.02.12 16:41:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.