[]

windows 7 home premium format?

bilgisayarı bir sene önce aldım yanında windows cdsi vermediler fakat altında key mevcut. Format atmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım. İnternetten ne indirmem gerekiyor ve nerden indirmem gerekiyor? format atarken istediğim dosyaları koruyabiliyor muyum çünkü c ve d diye ayrılmamış kurulurken her şey gider diye korkuyorum.




 
aynen bahsettiğin gibi harddiskin bölünmemiş ve yedeğini almazsan bütün bilgilerin gidecek..
elinde windows 7 cd si yok ise internetten /arena.tr veya torrentleech vb.sitelerden işletim sistemini indirebilirsin. Elinde bulunan keyin lisanslı olduğunu varsayaraktan windowsunu da orjinal hale getirebilirsin ve sorunsuzca güncellemerini yapabilirsin..

  • hmd  (05.02.12 11:01:42) 
lisanslı olmama ihtimali var mı? bir de bi arkdaş format atmadan önce kalmasını istediğin dosyaları seçebilirsin demişti vay arkadaş bunu becerememiş mi microsoft 21. yydayız.


  • hkaan  (05.02.12 11:04:44) 
bilgisayar terminolojisinde format her seyi temizlemek sifirlamak manasina gelir.

c'deki onemli bilgilerinizi d'ye yedekleyin. sadece c'ye format atip c'ye kurulum yapin.

programlariniz gider, sayet programlarinizin icinde ayarlariniz vs'leriniz varsa onlari da yedeklemeyi unutmayin (orn: yer imleriniz, oyunlarin save dosyalari vs).
  • entrapmen  (05.02.12 11:06:57) 
sadece c var d yok. bildiğim kadarıyla kurulurken ayrılıyor benim şimdi d oluşturma gibi bi şansım yok?


  • hkaan  (05.02.12 11:13:49) 
bildiğim kadarı ile lisanslı olmama ihtimali var. bahsi geçen bilgisayarında masa üstünde Bilgisayarım simgesini sağ tıkla özellikler de, açılan sayfada en altta orjinal windows 7 resmi ve windows etkinleştirildi yazısı çıkıyor ise windowsun orjinaldir. Birde işin şu boyutu var ki ikinci bilgisayara bu keyi girebilirmisin kabul edermi bilemiyorum.. bunu belirteyim.
yazının ikinci kısmına gelirsek bahsettiğin dosyalarının yeni bir hard diske yedeğini alsan. dosyalarının boyutuna göre eğer çok fazla bir şey değilse 8gb lık bir flash belleğe bile yedekleyebilirsin..

  • hmd  (05.02.12 11:14:33) 
format atmadan temiz bir windows kurulumu yaparsan bir sey yedeklemene gerek kalmaz. eski windowsundan kalan dosyalari yeni windowsunda "windows.old" diye bir klasor icinde bulabilirsin. windows artik kendisi yedekliyor eski dosyalari.

bilgisayarinin yaninda windows dvd'si vermemisler ancak hard disk'inin icinde senin normal sekilde ulasamadigin bir yede windows kurulum dosyalari var. bilgisayar acilirken bios ekranından system recovery yaparak o dosyalara ulasabilirsin. torrent'ten falan tekrar windows indirmene gerek yok. zaten o eskiden bilgisayarın yanında cd/dvd olarak verilen sey su anda senin bilgisayarının hard diskinde yuklu olarak mevcut.
  • serkanserkan  (05.02.12 11:16:00) 
harici hard diskin varsa oraya yedekle her seyini. haricin yoksa odunc al her yer hdd dolu.
format sonra c ve d diye ayir (kurulum yapmadan once format ekraninda).

  • entrapmen  (05.02.12 11:19:28) 
@hmd baktım orjinalmiş teşekkürler.

@serkanserkan yeni bir windows kurulumu derken neyi kasteddiğini anlamadım biraz acemiyim kusura bakma anlatan bir yer var mı bunları internette
  • hkaan  (05.02.12 11:22:41) 
Ayrıca bir tanıdık aldıktan sonra bilgisayarı creating recovery disc yazan 3 dvd ye birşeyler yedekledi yaptı. o cdlerden windows kurulumu yapıp dosya kaybetmemem gibi bir durum mevzubahis olabilir mi?


  • hkaan  (05.02.12 11:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.