[]

yılbaşı vs. kıristmıs

niçin bu ikisi ülkemizde karıştırılmakta?

yılbaşında noel babalı kutlamalar, yılbaşında hediye vermeler, kırmızı giymeler falan?

edit: hani mallık durumu bariz fakat hangi vakitte olaylar birbirine girmiş böyle, vardır ya bazı durumların garip tarihçesi; pazarkuleli mehmet efendi getirmiş, öyleymiş böyle olmuş gibi.

 
mallık diz boyu ondan.


  • bryan fury  (04.02.12 14:57:07) 
Müslüman adeti değil, yabancılardan esinlenme olayı da işin içine girince sıçıyor. Bizdeki yeni yıl ağaçları, noel ağacı diye geçer Hristiyan ülkelerde.

Yalnız ne zaman kırmızı giyiliyordu, ne zaman noel baba geliyordu ben de karıştırdım. Benim yaşadığım yegane noelde toplu aile yemeği oluyordu.
  • bonjurkes  (04.02.12 14:59:27) 
özentiyiz
yüzeyseliz
tüketim toplumu yaratma çabasının kurbanlarıyız.
  • seyduna6687  (04.02.12 15:01:39) 
mesela ben de senin gibilerin niye bu kadar büyüttüğünü anlamıyorum. ağaç süslediğimde,noel baba ve geyiklerle evi süslediğim için hıristiyan olmuyorum. özentimiyim evet özeniyorum. özendiğim şey çok eğlenceli ve keyifli.niye eğlenceme karışıyosun ki.mesela sen de ineğin boynuna satırla girişmekten hoşlanıyo olabilirsin rahat ol, saygılı ol, kasma.


  • lars  (04.02.12 20:42:33) 
Kimsenin bir şeyi karıştırdığı yok aslında. Ben soframda yılbaşında hindi görmeyi, ailemle onu pişirmeyi seviyorum. Arkadaşlarıma hediye vermeyi seviyorum. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz anlayamıyorum. Noel Baba ise artık evrensel bir figür oldu şu saatten sonra Noel Baba'yı Hristiyanlıkla bağdaştıramazsınız. Hem zaten isteyen gider masasına süt ve kurabiye de bırakır. Kendiyle aynı fikirde olmayanı mal diye etiketlemek niye?


  • enchantress  (05.02.12 00:23:26) 
@lars,
öncelikle agnostik yaşamımdan selamlar sunuyorum sana, derdim cehaletle alakalı, neticede bu soruna bir çözüm bulunursa, insanlar yılbaşına gavur işi demekten vazgeçip, yılbaşını daha rahat kutlayabilirler falan. yılbaşı ve xmas ayrı şeyler ya hani.

@enchantres,
hediyeni, 24,25 istersen 6 ocakta ver farketmez ama yılbaşı ve christmas yortusu arasındaki farkı niçin kavrayamıyoruz millet olarak derdim o.

saygılı ol, kasma, etiketleme diyen yerlerinizden öperim.
  • Dr. Kissingher  (05.02.12 04:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.