[]

Ücret (Haberleşme sektörü)

Efendim, tüm kariyer planımı buradan yaptım neredeyse, mezuniyet ve iş arama, mülakat yerine ulaşım sorularım çok yer kapladı.

Şimdi de ücret soruyorum. Elektrik-elektronik mühendisliğinden yeni mezun oldum. Bir yer ikinci görüşmeyi iptal edip gel başla dedi. Ücret, sigorta gibi konuları ne ara konuşacağız, tutumum ne olmalı bilemedim. Çok kolay sorabilecek biri değilim, yüzüm kızarır para isteyeceğimde. Ama sonra arkadaşımın başına geldiği gibi, üç ay çalıştırıp sonraki ay 750 lira ile başlayacağını söylüyorlar. Çocuk ilk gününden istifa etti tabii, üç ayı da boşa gitti.

Bir de ne kadar verirlerse iyidir, şunun altını kabul etme, git başka iş ara dediğiniz bir değer var mı? Başka yerler de arıyor, henüz eli mahkum durumda değilim, ama burayı da istiyorum. Gözüm çok parada değil, ama benim ayarımdakiler ne alırsa elbet ben de isterim.

Şirket network alt yapısı sağlayan bir şirket. Sertifika filan istemiyor, kendi yetiştirecek, ben de milyarlarca lira verip sertifika alamazdım zaten. Ha bir de, İstanbul'da. Aylık yaklaşık 250ytl yol parası bile vereceğim :(

 
bence işe baslamadan önce gorustugun kişi(ik'da sanırım) ile tekrar gorus.tamam gel basla dedınız ama bazı seyler hakkında bilgi almak istiyorum falan dersin.calışma seklini konusmadıysanız mesela bununla baslayıp ücrete getirebilirsin.o arkadasının yasadıgı gıbı bı sorun yasamak ıstemıyorsan bence işe girmeden hallet bu olayı..


  • isott  (09.08.08 01:11:25) 
ücret konusunda konuşmaktan çekinmeyin, iş hayatının en temel gerçeği bu :) ayrıca ikinci görüşmeyi iptal edip "direkt başla" diyen bir kurum ilk üç ay maaş vermeyeceğini beyan ederse "bana müsaade" diyebilirsiniz. niyetiniz staj değilse sembolik de olsa her durumda bir maaş almalısınız.
yani, "direkt gel başla" diyen bir kurum varsa karşınızda, siz de direkt "o halde ücret konusunu konuşalım" diye girebilirsiniz. evet, biliyorum, zor ama alışıyor insan zamanla :) üstelik yapılması gereken şey bu.

  • actionary  (09.08.08 01:18:35) 
3 ay para vermemek ne demek ya?
öyle şey mi olur?
hadi para vermedin adama. bari yol parası ver. bari yemek parası ver.
bir de sonra 750 lira verecekler!!

oldu.

sap işine giren bir arkadaşım, eğitim sürecinde 1000 ytl kadar para aldı. 1.5 sene sonra da 2000 lira ile devam ediyor. yol+yemek de adamlardan.
  • co2s2  (09.08.08 01:38:15) 
Uc ay para vermeden calistirmak gene iyiymis. Basin-Is kanununa gore medyada calisan insanlar 6 ay boyunca stajyer olarak calistirilabiliyorlarmis. Sosyal Politika hocamiz anlatmisti gecen yil. Hatta buyuk medya gruplari milleti beles beles calistirip kopek etmek icin, mesela 6 ay posta gazetesinde calistirip sonra ordan cikartip 6 ay daha radikal gazetesi'nde calistirabiliyorlarmis. Ayni yayin grubunun farkli kollarinda yani.. Yasanin bir acigiymis bu. Haliyle emek somurusu ortaya cikiyor. Hocamiz bize aciyarak anlatmisti bunlari. Neyse ki biraktim okulu anasini satiym.

Bu da boyle bi animdir. (Alakasiz oldu ama 3 ay ucretsiz calismaya oha diyenleri tenzih etmek icin, 3 yil o sekilde calisan adam var sen ne diyorsun, demek istedim, dayanamadim.)
  • vita vinum est  (09.08.08 01:59:53) 
Efendim o üç aylık kısım staj adı altındaydı ama yine bir miktar para alacaktı, kendileri demişti bunu. Neyse, sonra o olmadı, maaşı da gelecek ay verecez artık, 750 alacan bugünden itibaren deyince çocuk bıraktı tabii.

Benim durumum muhtemelen ilk gün konuşulacak, ama konuşmazlarsa ben ne yapmalıyım diye fikir almak istedim sizden. Bir de tabii miktar konusu var ki niyeyse sevgili mezun bölüm arkadaşlarımdan filan bilgi edinemiyorum. Anlamıyorum, "şu kadar para alıyorum" diyen birine sanki "o zaman şu kadarını bana ver" filan mı diyeceğim? Piyasa hakkında bir fikir edinmedek gerekiyor, çünkü ısrarla ne kadar istiyorsun diye sorabiliyorlar.
  • fadetoreality  (09.08.08 02:40:15) 
adam gibi bir şirketse yeni başlayana verecekleri ücret 1500 YTL civarında olur.


  • canliceset  (09.08.08 04:54:34 ~ 04:54:59) 
elektrik elektronik müh. başlangıç maaşı için 1500-1750'den aşağı kabul etmemeli. vasıfsız işçi mi çalıştırıyor denyolar, ödesinler hakkımızı.

Sadece ilk bir kaç ay deneme sürecinde düşük maaş kabul edilebilir, o da en az 1000tl olmalı.
  • kimlanbu  (09.08.08 10:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.