[]

turuncu hesap

açtım bunu bana mesaj geldi.
internet kullanıcı kodum gelmiş ama şifrem yok? internet şubesi için şifre nasıl alacağım?
bir de benim atm kartım falan olacak mı?
ingbank atmlerinden turuncu hesabıma para yatırabilir miyim?

 
- atm kartı istersen alırsın. Turuncu hesap bir vadeli hesap türü olduğundan atm kartı verilmez.

- ATM'lerden turuncu hesaba para yatırılamaz. Şubeden para yatırabilir ya da çekebilirsin(Kimliğin yanında olmak kaydıyla)
  • alors  (02.02.12 17:53:14) 
ne bu turuncu hesabın diğer hesaplara göre avantajı? her banka kendi hesaplarının en iyi olduğunu söylüyor, farkı göremiyoz. Ama onlarca kişi de gidip turuncu hesap açıyor. neden la?


  • neynep  (02.02.12 17:57:46) 
turuncu hesabın avantajı overnight olması ve verdiği faizin genellikle yüksek miktarlara (50.000 Tl ve üstü) verilen tezgahaltı faizler dışında yüksek olması.

O/N aslında diğer bankalarda da var ancak bunu fazla tanıtmadıklarını veya yeterli faizi vermediklerini söyleyebiliriz. O/N vadeli mevduat, paranıza gecelik faiz işlediğini yani paranızı vadesi bozulmadan şubenin açık olduğu herhangi bir gün çekebileceğiniz veya yine vadesi bozulmadan paranızın üstüne istediğiniz miktarı yatırabileceğiniz bir hesaptır.

Bunun dışında turuncu hesabın 1 aylık bir %11 hoşgeldin faizi bulunmakta. Daha sonra ise şu an için %9.5 olarak belirlenen bir faiz oranı sunmakta. Diğer yandan bu hesabın tanıtımının iyi yapıldığı da bir gerçek(özellikle geçen sene mevduatın düşük faizleriyle beraber gelen talep düşüklüğü göz önünde bulundurulursa bu tespit daha iyi anlaşılabilir) Ancak O/N turuncu hesabın 100.000 Tl altı oranlarda geçerli olduğunu belirtmek gerek. Diğer yandan parası 100.000 TL'nin üstünde olup da vadeli mevduat hesabı açtırmak isteyenlerin tezgahaltı faizlerle %11-12 civarı oranları rahatlıkla alabilecekleri de bir gerçek.

Kısacası, turuncu hesap özellikle 50.000 Tl ve altı için düşünülebilecek bir O/N vadeli mevduattır.
  • alors  (02.02.12 19:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.