[]

kitap fiyati

dnra gittim.. 1 kitap aldim can yayinlarinin (paul auster) arkasinda 18ytl yaziyor.. kasaya gittim 21 ytl dedi.. "arkasinda 18 yaziyo ama" dedim soyle bi bakti kitaba birilerini cagirdi gelen adamda bakti bakti "ya bunlara zam geldi onun icin boyle" falan filan diye geveledi bisey.. bende sinirlendim almadan ciktim.. 3ytlsinde degilim ama sinirlendim cunku arkasinda yazilan fiyat dnrin etiketli fiyati degil kitabin ustunde yazan fiyat..arkasinda etiket yok.. can yayinlari ustune 18 ytl basmis..

boyle bir haklari varmi? yasal biseymi yapiyolar yani?


 
Bildigim kadariyla etiket fiyati olarak gozuken fiyattan satmalari lazim. Cunku siz kasaya giderken belki de yol paranizin hesabini yaparak gidiyorsunuz. 20 lira paraniz var diyelim, 18 buna veririm 2 lira kalir onla da eve giderim dersiniz.. Sonra adam size 20 lira oldu o kitap dese, verseniz parayi, gidemeseniz, magdur olsaniz.. Tuketici kanununda bunla ilgili bir duzenleme olmasi lazim. Hatta bir ara televizyonlarda patlayan tuketici kanunu reklamlarinda da bu olay sik sik dile getiriliyordu. Tansas bu kanunu uygulayip, bu kanun uzerinden prim yapan reklamlara imza atmisti.

Olmasi gerek oyle bi kanun.
  • vita vinum est  (08.08.08 00:23:27) 
benim bildiğim kadarıyla öyle bir hakları yok. kitaba yeni baskısında zam geldiyse bile can yayınları üzerine zamlı fiyatı basar. eğer öyle bir şey olduysa bunların bir önceki partide aldıkları kitabın da fiyatını yükseltmeleri tamamen üçkağıtçılık. d&r'larda oluyor böyle şeyler bazen.
mesela syrana diye bir film vardı dvdleri geçen yılbaşı 9.9 ytl ye inmişti girişe koymuşlar daha birçok dvd ile beraber. dvd rafında ise kalmış bi tane fiyatı 24 ytl. barkodu da farklı kampanyadakilerden. onun dışında tamamen aynı dvd. (çift disk vs falan değil her şeyiyle aynı) ben de gidip kampanyalılardan bi tane alıp pahalı olanın yanına koymuştum. çalışanlara söylesem ilgilenip ilgilenmeyecekleri bile meçhul) ama üzerine gitmek lazım bu tarz durumların.

  • oldtimer  (08.08.08 00:26:23) 
ben de şöyle bişiy söyliyim: istanbulda yaşıyorsanız eğer can yayınlarının kitaplarını galatasaraydaki dükkanlarından alın %25 indirimle satıyorlar orda. ekstra para bayılmaya gerek yok dnrlara filan.


  • kurremkarmerruk  (08.08.08 00:31:10) 
süpermarketlerde etiket fiyatı neyse o dur ama diğerleri nasıl bilmiyorum.
ben çok indittirdim öyle. ayrıca 2 etiket varsa aynı ürüne düşük olan etiketten vermek zorundadırlar. geçen bile bile böyle bir şey aldım sonra da eskisini kaldırsaydınız kusura bakmayın dedim.

  • nihilanth  (08.08.08 00:40:19) 
kanun cok acık bu durumlarda tuketici lehine olan fiyattan vermek zorunda.


  • bryan fury  (08.08.08 00:42:21) 
hakları olup olmadıgını bilmiyorum ama üzerinde iki veya daha fazla fiyat varsa en ucuzundan vermek zorundalar her yerde bas bas bagırılan bir kanun bu.


  • rurouni  (08.08.08 02:30:44) 
bu piyasanın içini dı$ını iyi bilen birisi olarak diyebilirim ki: bu tür kitabevlerini "asgari ücret düzeyinde maa$lara üniversite mezunu ki$ilerin çalı$tığı bir sektör olarak dü$ünürseniz" fiyat zammı olan ürünlerin eski etiketlerinin sökülüp yeni fiyat etiketlerinin basılması gerekir. Bu standartlarda çalı$an ki$ilerin de i4ini severek yapmalarını bekleyemezsiniz bir yerden sonra. Tabii ki eski fiyatın hemen üzerine yeni etiketi $ak diye basarlar ve bu etiketlerde genellikle üfleseniz dü$ecek kalitededir. Kitaplar raflara sıkı$tırılırken ya da sıcaktan dolayı etiketler üzerinden çıkarlar. Zaten Can yayınlarının kitapları yayınevi çıkı$ı olarak jelatinlenir ve üzerinde ilk fiyatı basılı haldedir. (jelatinin altında olur genellikle)

bu tür bir hatadan dolayı siz doğal olarak eski fiyatını görmü$sünüzdür ve tüketici haklarını devreye sokarsanız dediğiniz doğrudur ama peki ibnelik pe$inde olan birisi 50 liralık kitabın üzerine 10 liralık başka bir kitabın etiketini yapı$tırıp kasada çirkeflik yaparsa bu da mı tüketici hakları çerçevesinde değerlendirilmelidir? siz o yüzden kasada barkod okuyucunun yazdığı rakamı dikkate alın. Ha!! orada bu kitabın fiyatı 1 YTL çıkarsa o zaman istediğinizi yapın.

Bu tür mağazalarda kandırma olayı olmaz, her$ey merkezi sistem olduğundan dolayı oradaki personelin cebine giren bir parada sözkonusu değildir. Sadece personele verilen değerin kar$ılığını mağazanın aldığını dü$ünün bence.

Saygılar.
  • robinbook  (08.08.08 12:59:35) 
zannediyorum ki o fiyatlar tavsiye edilen tüketici fiyatı. yani yayınevi bunu 18 liraya satmasını tavsiye ediyor. ama kitabevi 20ye satar, 15e satar kendi bileceği iş. Tabi almama hakkınız da var pahalı olduğunu görünce.


  • karapolisnas  (08.08.08 14:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.