[]

Macbook pro şimdi mi? yeni nesil mi?

2008'de aldığım Asus notebook'un 2 sene adam gibi çalışması ve 2 sene tamirden tamire koşmasıyla birlikte 4 senelik bir kullanımı oldu. ne zamandır aklımda olan apple mbp'lerden alma vakti geldi dedim kendi kendime. geçenlerde de vatan bilgisayarın %25 indirimyle 13.3 i5li mbp'nin 2400 liraya düşmesinden dolayı almaya meyil ettim. zira usa fiyatı zaten güncel kurla 2100 liraya geliyor. 300 lira daha verip hem tr klavye hem de 2 sene garanti alıyım diyorum. tabi yeni kampanya beklenecek böyle birşey için.
şimdi bu 3-4 ay içinde mbp'nin yenileceğine dair söylentiler var aynı zamanda kasası da değişecek deniyor. şimdi tr'den bu fiyat seviyesinde 2011 modeli almalı mı yoksa yeni seriyi mi beklemeli? bir de satışa girerse kaçtan girer. su anda mbp en düşük modeli usa'de 1200$ yeni giren model bundan pahalı mı olur yoksa 1200$ dan girip eski modellerin fiyatı mı düşer.

bir de macbook almamın sebebi.
bilgisayarda çok vakit geçirdiğimden kullanım kolaylığı, uyumlu çalışması ama en önemlisi dayanıklı olması yani aldığımda ıh pıh demeden beni 4 sene ilk günkü performansta götürmesi lazım. ne diyorsunuz?

 
mbp yerine air daha çok uygun bence sana. ama ben de senin gibi düşünüyor ve pro almayı düşünüyorum.
doğru bir seçim bence. stabil bir işletim sistemi var. kullanımı rahat. fakat oyun falan bulman zor. bunları biliyorsundur zaten.
apple stratejisine göre fiyatı aynı kalır eski modelin düşer bir sürpriz olmazsa. beni yeni teknoloji her zaman daha çok heyecanlandırdığından 3-4 ay bekle derim.
  • lorenzen  (02.02.12 12:06:16) 
2100 liraya gelmiyor çünkü onun üzerine vergi de ekleniyor.. california dolaylarında yaklaşık 2300 liraya geliyor yeni mbp'ler.. tahminimce early 2011 modellerinden o baktığın model.. link atarsan daha kesin bi cevap verebilirim..

son update'in üzerinden 3.5 ay falan geçti daha.. en erken 5 ay civarı bi süre sonra yeni bi update gelir diye düşünüyorum.. gelecek olan major update olacak muhtemelen.. en fazla $1199 olur yenisinin satış fiyatı..

şöyle de bi not: macbook bile olsa 4 sene sonra ilk günkü performansı alman mümkün değil..
  • buzzlightyear  (02.02.12 13:08:55) 
örneğin şu model vatanda 2430 liraya kadar düşmüştü. vatan bu aralar sık kampanya yapıyor yine düşecektir diye tahmin ediyorum.
store.apple.com?

  • cause  (02.02.12 13:16:16) 
eger o linkteki ise adamlar cok az kar edecek demektir ki mantikli gelmedi bu bana.. ama eger gercekten bunu satiyorlarsa ve bu fiyata denk getirebilirsen almak mantikli olabilir tabi..

bi onceki cevabimda da dedigim gibi gelecek update major bi update olacagi icin(islemci, ekran karti, kasa vs.) beklemekte yarar var gibi geliyor.. tabi yenisi gelince uzun bi sure indirim olmayacagi dusunulurse ne kadar mantikli olur beklemek bilmiyorum..

cok kafa karistirdim ben susuyorum :)
  • buzzlightyear  (03.02.12 02:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.