[]

Geçiçi Dolgu

Arkadaşlar şimdi dişimde ufak bir siyahlık vardı. Doktor çürük başlangıcı dedi. O yüzden uyuşturmadan temizlemeye başladı. Çürük dikey ve derinmiş aslında. Ama ben dayanamadığım için temizledikten sonra geçiçi dolguyla kapattı. Şu an halimden memnun sayılırım ama etrafımdakiler niye geçiçi yaptırdın kesin düşer bir iki güne diyor. Ben de korkuyorum düşerse çok acı çekerim. Yarın gitmezsem bir daha hafta içleri gidemem bir saat uzakta yatılı okuyorum. O yüzden endişelendim çünkü orada doktor bulamam. Sizce gidip yarın değiştirteyim mi? Yoksa risk alıp biraz bekleyeyim mi? Bu dolgu kesin düşer mi?




 
hocam bence git yaptır. uyuşturursa pek bir şey hissetmezsin. daha da derine inmesin şimdi çürük, sonra kanal manal olur üzülürsün.


  • jangbogo  (02.02.12 11:18:49) 
hayır yahu 1 2 günde düşecek şey değil o .

tamam daha yumuşak ve devamlı parçalanan bi yapısı var ama, dikkat ediceksin orayla yemeyeceksin.

doktorun sana belirttiği günde orda olucaksın.

oldun oldun, olamadın, o sinirler dışarı pörtler ve beynine şehir elektriği veriliyor hissine kapılırsın.

true story.
  • bojangles  (02.02.12 11:21:03) 
geçici dolgu, dişin durumu belli değilse, kanal tedavisi görme ihtimali varsa yapılabilir. normal bir durumdur. eğer dişçiniz "ağrı yaparsa sinirlerini almak gerekebilir" de dediyse epeyce normaldir durum. ne kadar beklenmesi gerektiğini söyledi mi? yoksa "yarın tekrar gel" mi dedi? bu önemli, zira 3 hafta kadar beklenmesi gereken diş için ertesi gün giderseniz muhtemelen bir sonuç elde edemeyeceksiniz.

şimdi bir de şu var: bekleme süresince eğer ağrı da yapmıyorsa diş, o tarafı kullanmamaya alışacaksınız ve dolgum düşer mi şüphesi yavaş yavaş azalacak. aman diyeyim. eğer "3 hafta sonra gel" dediyse ihmal etmeyin, o gün gidin. diş ağrıyana kadar geçicici dolgunun, dolayısıyla dişinizin varlığını unutmayın.

bir de çürük çok derinse,beklenen süre geçtikten sonra hiç problemsiz dolgu yapıldığı hâlde bile zaman içinde tekrar ağrı olabilir, dişin kanal tedavisi görmesi gerekebilir. bu da maalesef olan bir durum.
  • piiman nasunasu  (02.02.12 11:52:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.