[]

Merak ettiklerim

Bir süredir merak ettiğim ama sormayı unuttuklarımı bir başlık altında sormak istiyorum.

1) Filmlerde hep görüyoruz. Birisi ölmek üzereyken, yanındaki kişi ona devamlı 'benimle kal, uyanık kal, sakın uyuma, gözlerini kapama' gibi şeyler söylüyor. Bunun asıl mantığı nedir? Uyuyunca değerler düşüp ölüm daha mı kolay oluyor?

2) Bazı kaynaklarda İbrahim Paşa'nın heykellerinden bahsedilmekte. Zaten Figani de bunu dile getirmiş: 'dünyaya iki İbrahim geldi biri putları yıktı diğeri putları dikti' diye. Peki bu putlar nerede? Yıkılmış mı? Kaldırılmış mı? Nedir bunun gerçeği?

3) Osmanlı tarihi ve saray yaşamı üzerine gerçeklere dayanan bir kaynak var mı bildiğiniz, okumak için?

4) Bayanlar bu sorum size. Aranızda tüplerini bağlatan var mı? Ya da tanıdıklarınızdan bildikleriniz? Operasyon nasıl gerçekleşiyor ve riskleri var mı bu ameliyatın?

5) Soğuğun cildi taze tuttuğu söylenir. Zaten soğuk suyla yüzümü yıkadığımda gayet gerilmiş hissediyorum. Yüze haftada bir kez buz gezdirmenin zararı olur mu?

Çok teşekkürler.

 
1) bilincin kapanmaması için deniyor öyle, bilinç kapandımı tekrar açılmayabiliyor(muş)
5) soğuk su cildi çatlatmaz mı ya?

  • neira  (02.02.12 08:34:49) 
neira, işlemin ardından nemlendirici ya da bakım kremi falan sürüyorsun.


  • bitter cikolata  (02.02.12 08:43:21) 
2- Figani'nin bahsettiği putları kaldıran ibrahim (peygamber olan) diken Osmanlı'daki Pargalı mı diyorsunuz, ne diyorsunuz bilmiyorum, işte o. Telmih var, peygamber kıssasına gönderme yapılıyor.


  • cerberus 71  (02.02.12 10:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.