[]

zeytinyağı?

kendimi gastronomiye verdim efendiler. salatada olsun yemeklerde olsun kullandığınız şahane zeytinyağları nelerdir.

edit: yöresel olanı falan da var ya bunların, köylünün kendi yaptığı falan. onlar nerdedir. tanıdık var ege civarında falan. yer söyleyin getirtelim yiyelim.


 
Kırlangıç Çökeltme'yi pek sevdim ben. :)


  • hlathguth  (07.08.08 20:02:46) 
enfes bir sey; erken hasat sizmasi. komili idi sanirim. yemek icin degil de salata vs ye. epeydir goremiyorum ama ortalikta.


  • pyro clustic flow  (07.08.08 20:02:59) 
bulabilirseniz veya yolunuz du$erse: burhaniye urunu "sariba$" sizma (kar$i kom$um getirmi$ti saolsun) / *marketlerden aldiklarim arasinda en begendigim "komili cold pressed sizma"


  • dolphingirl  (08.08.08 02:46:14 ~ 02:47:42) 
Edremit'te avcı Cemal Abi var bizim. ondan alıyoz. daha şahanesi varsa da henüz tatmadım. Cemal Abi'nin dükkanı falan yok. sadece tanıdıklarına veriyor yağından. onu da kısıtlı miktarda.

edit:

diğer öneriler çok naif lan! salkdasjlkdjalskajajahahhahahahahaahahha:)))))))

edit 2:

arada sarıbaş sızmayı okumamışım. ayıp olmuş.
  • loststone  (08.08.08 02:49:26 ~ 02:52:22) 
gayet rahat abartarak soyluyorum ki dünya yüzünde yiyebileceginiz en lezzetli zeytinyağı edremit körfezinden cikar. tadarak alınmasi taraftariyim. o yuzden markalı olanlarda bu sans maleseff yok. bence tanıdıgınız edremite burhaniyeye ayvaliğa bi ugrasin kurulan pazarlari dolaşsin özellikle köylülerin oldugu yerlerde (edremit pazari carsamba günleri kurulan) gayet raat şahane yağlar bulur. ha yardımcı olurmuyuz? oluruz.
papitheclown@gmail.com iletişim icin :)

  • palyacopapi  (08.08.08 05:21:49) 
İzmir - Karaburun tarafında köylülerin kendi yaptıkları zeytinyağı da oldukça iyidir. lezzet ve asit dengesi olarak yormaz, zevkle yenir hem yemeklik hem sofralık olarak kullanılabilir. Hatta almak istediğinizde Karaburun Mordoğan'da eşeğiyle dolaşan Sadık amcayı arar bulursanız (ki herkes tanır kendisini) onun zeytin yağı güzeldir. Kendinde olmasa bile bulur buluşturur. Ama bu sene sanırım zeytinde yok senesi o yüzden fazla alamayabilirsiniz, bir de kilosu 8YTLye kadar tırmandı haberiniz olsun...


  • Ruprect  (08.08.08 10:25:19 ~ 11.08.08 09:37:35) 
burhaniye-pelitköy taraflarında tavsiye ederim.

ve edremit körfezinden cayma, akhisar'dan gelen yağlarda oldukça kaliteli ama mesela bize çok "koyu-yoğun" geliyor.. ama bak bu pelitköy'deki dayı bomba...
bardak bardak doldur iç o derece..

ulan canım çekti, valideye söyliyim bi börülce patlatsın akşama
  • os  (08.08.08 10:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.