[]

Un helvasi tarifi??? Nasil canim cekti ya!! yardim

Simdi ben un helvasi yapmak (aslinda yaptirmak) istiyorum.
lakin internetten tarif onermenizi degil de kendi yaptiginiz (ya da annenizin tarifi) buraya yazmaniz ve puf noktalarini soylemenizi rica ediyorum?

agizda dagilmali
boyle şekli de güzel olmali (kasikla sekil verilmis falan da olur)
tadi cok guzel olmali

allahim nasi canim cektii... yapip getirebilir isteyen hatta :)

not: koyu renkli olandan istemiyorum. galiba o pekmezle falan yapiliyo.
acik renkli olanin tarifini istiyorum, fotosunu da koyiyim
bp3.blogger.com

 
ben daha hiç yapmadım ama annem yemek defterime şöyle yazmış:

5 fincan un
3 fincan margarin ya da tereyağı
4 fincan toz şeker
5 bardak su

un yağda kavrulur, esmer olunca ateşten alınır. başka tencereye şeker ve su konulup kaynatılır, içine un karıştırılır. kapak kapatılıp hafif ateşte 20 dk. demlendirilir. ateşten alınıp 30 dk. daha bekletilir. kaşıkla şekil verilip üzerine tarçın dökülerek servis edilir.

senin aradığın mı bilmiyorum ama resimdekine benziyordu onun yaptığı da.
  • morella  (07.08.08 18:00:07) 
cok fazla kavurmazsaniz bu rengi elde edersiniz hocam.

bir de benim yaptigimda hazirlanan serbeti tencereye dokuyordunuz, burada kavrulan unu serbete karistiriyorsunuz. morella'nin dedigi gibi yapin hocam, cunku obur turlu sicak tencereye doktugunuz serbet hemen buharlasip insanin elini yakiyo. evet. bak benim de canimi cektirdin.
  • osuruklu  (07.08.08 18:11:10) 
ya amma cok margarin ve seker aliyomus. komaya girer insan.
ama olsun, feda olsun. su an fotoya bakamyiorum resmen acaip istedi canim.

  • la traviata  (07.08.08 18:49:17) 
bana da yağı çok geldiği için ben mümkün olduğunca azaltarak margarin değil de tereyağı kullanıyorum, deneyin. bir de suyunu yerine süt koyun, tadına doyulmaz lezzet işte budur :) budur yane... başka söze gerek kalmaz...


  • freefroglet  (08.08.08 08:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.